Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

I. Korčok priznal napätie i úľavu, v štábe ho podporujú mnohí politici

Na Slovensku sa v sobotu začali voľby prezidenta Slovenskej republiky. Voľby prezidenta sú dvojkolové a občania si v prvom kole môžu vybrať z deviatich kandidátov. V prípade, že v ňom žiadny z uchádzačov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov, bude sa druhé kolo konať v sobotu 6. apríla. Na snímke kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok po odvolení odpovedá na otázky novinárov pred volebnou miestnosťou v prvom kole prezidentských volieb v Senci v sobotu 23. marca 2024. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

K sobotnej noci vo volebnej centrále poznamenal, že nejde o párty.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 23. marca (TASR) - Prezidentského kandidáta Ivana Korčoka vítali v jeho bratislavskom volebnom štábe podporovatelia z radov politikov i osobností spoločenského a kultúrneho života. Medzi svojich priaznivcov prišiel krátko pred 22.00 h. V úvodnom slove poďakoval voličom. Priznal napätie i úľavu.

"Mám sa dobre. Je to kombinácia dvoch protikladných pocitov. Ten prvý je, samozrejme, napätie z výsledku, lebo ten nepoznáme, a ten druhý je trošku úľava, lebo už to nie je v mojich rukách," zhodnotil s tým, že všetko je na voličoch.

"Musím sa viac prihovárať voličom tých, ktorí volili vládne strany, lebo je úplne evidentné, aj z toho, čo som ja zažil po Slovensku, že nie sú spokojní. Nie sú spokojní s tým, akým spôsobom vláda vládne, kam ťahá Slovensko," skonštatoval Korčok. Zároveň považuje za dôležité ďalej zostať v teréne.

Korčok si myslí, že namiesto pokoja, ktorý sľubuje jeho protikandidát Peter Pellegrini, by malo Slovensko pridať. Slovensko sa podľa neho neuberá dobrým smerom a Pellegrini sa chce z tejto situácie stiahnuť do prezidentského paláca. "A chce naďalej nad týmto nedobrým vývojom na Slovensku šíriť pokoj," komentoval.

K sobotnej noci vo volebnej centrále poznamenal, že nejde o párty. "Cíťte sa tu dobre. Toto nie je párty, toto je pre nás veľmi pracovná záležitosť. Sme nohami pevne na zemi," uviedol. Verí, že tento večer nie je posledný.

Medzi hosťami bol aj predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda parlamentu Michal Šimečka. "Verím, že účasť bude vysoká a verím, že Ivan Korčok bude mať silný výsledok a dobrý základ do druhého kola," vyhlásil. Prisľúbil, že v prípade Korčokovho postupu do druhého kola mu bude PS "pomáhať všemožne" v rámci možností zákona.

Predsedníčka poslaneckého klubu KDH Martina Holečková prišla s optimistickou náladou. "Ja prajem Slovensku to najlepšie a myslím si, že pán Korčok je to najlepšie, a teda verím, že dnes postúpi do druhého kola a na záver to nakoniec aj vyhrá a stane sa prezidentom SR," uviedla. Hnutie podľa jej slov plánuje naďalej povzbudzovať aj svojich voličov ku Korčokovej podpore.

Medzi hosťami vo volebnej centrále sa objavili aj ďalší politici, ako sú líder SaS Branislav Gröhling a jeho spolustraník predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, ale aj expremiér Mikuláš Dzurinda, bývalý predseda vlády Eduard Heger a jeho kolegovia z mimoparlamentnej strany Demokrati vrátane bývalých ministrov či poslancov. Svojou prítomnosťou Korčoka podporili aj osobnosti spoločenského a kultúrneho života či známe tváre zo sociálnych sietí. Medzi nimi napríklad herci Kristína Tormová a Ludwig Bagin.