Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Mikulec odovzdal novú techniku určenú na boj proti envirokriminalite

Na snímke dopravné prostriedky pre envirokriminalistov, ktoré boli obstarané v rámci projektu Posilnenie kapacít Policajného zboru v boji proti enviromentálnej trestnej činnosti 22. novembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Technika významne posunie naše schopnosti pri odhaľovaní envirokriminality, uviedol Mário Kern.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) odovzdal v pondelok odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Prezídia Policajného zboru (PPZ) nové vozidlá, člny a štvorkolky. Nová technika má pomôcť zvýšiť efektivitu odhaľovania environmentálnych trestných činov.



"Polícia pri odhaľovaní envirokriminality často pracuje v daždi, snehu, prírode či na vode," vysvetlil nevyhnutnosť nového vybavenia Mikulec. Pre odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality sa preto obstaralo 36 vozidiel a technika za 2.500.000 eur. Záznamová technika, fotoaparáty či vybavenie na nočné videnie dostane polícia do konca roka.

"Technika významne posunie naše schopnosti pri odhaľovaní envirokriminality. Mali sme problém dostať sa na miesto činu, ktoré bolo v prírode," uviedol riaditeľ odboru envirokriminality PPZ Mário Kern. Pripomenul, že polícii sa vďaka špecializácii darí odhaľovať čoraz viac environmentálnych trestných činov. "Sústredíme sa najmä na organizovanú trestnú činnosť, ktorá sa týka najčastejšie krádeží dreva, trestné činy súvisiace s odpadmi či pytliactvo," dodal Kern.

Na snímke dopravné prostriedky pre envirokriminalistov, ktoré boli obstarané v rámci projektu Posilnenie kapacít Policajného zboru v boji proti enviromentálnej trestnej činnosti 22. novembra 2021 v Bratislave.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Technika bola obstaraná v rámci projektu Posilnenie kapacít PZ v boji proti environmentálnej trestnej činnosti financovaného z Environmentálneho fondu.