Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Minister zdravotníctva V. Lengvarský odchod z funkcie neplánuje

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas tlačovej konferencie v Bratislave vo štvrtok 5. mája 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Šipoš nechcel hodnotiť, či je doterajšia práca Lengvarského na podanie demisie.

Bratislava 5. mája (TASR) - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) neplánuje odstúpiť zo svojej funkcie. Uviedol to na štvrtkovom tlačovom brífingu. Lengvarského kritizuje opozícia aj minister financií a líder OĽANO Igor Matovič, podľa ktorého je vzhľadom na obrovské zlyhania zrelý na výmenu.

"Myslím si, že táto otázka prináleží aj jemu ako predsedovi hnutia, aj premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO) ako môjmu priamemu nadriadenému," povedal Lengvarský. Dodal, že s premiérom hovoril a zatiaľ mu nič o jeho odchode nenaznačoval.



Na odchod z funkcie ministra zdravotníctva vo štvrtok vyzval aj expremiér a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini. Tvrdí, že minister financií ho neznáša a kým bude vo funkcii, zdravotníctvo bude terčom Matovičovej pomsty a rezort financie nedostane. Lengvarský na brífingu uviedol, že na tieto vyjadrenia nebude reagovať.

Šipoš nevie o žiadnych požiadavkách poslancov OĽANO na Lengvarského demisiu


Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš nemá informácie o tom, že by v hnutí a klube boli požiadavky na odchod ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO). Nevie, či niekto z poslancov tlmočil takéto požiadavky premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO). Konštruktívnu kritiku považuje za prirodzenú, o nej i o prípadných problémoch podľa jeho slov hovoria aj s konkrétnymi ministrami na klube.

"Máme dnes štandardne poslanecký klub, na ktorý sme zavolali aj jeho. Budeme riešiť zákony, plán obnovy a všetky veci, ktoré priniesol život. Zajtra máme klub s ministerkou kultúry. Je to štandardný postup v našom klube, že si voláme ministrov a diskutujeme s nimi jednotlivé témy," ozrejmil Šipoš pre TASR. Dodal, že ak má niektorý poslanec výhrady voči akémukoľvek ministrovi, komunikujú o tom v klube a prípadne ich tlmočia premiérovi.
Na archívnej snímke z 23. novembra 2021 Michal Šipoš.
Foto: TASR – Jaroslav Novák

Osobne si myslí, že niektoré veci robí Lengvarský dobre, niektoré menej dobre. "Je potrebné na niektorých veciach určite viac popracovať, čo sa týka plánu obnovy, oddlženia nemocníc, tam to eviduje aj odborná verejnosť," poznamenal s tým, že aj na toto sa budú pýtať ministra na rokovaní klubu. Verí, že si pripomienky vezme k srdcu a bude na zlepšení pracovať.

Šipoš nechcel hodnotiť, či je doterajšia práca Lengvarského na podanie demisie. "Toto je výlučne v kompetencii premiéra, aby riešil personálne nominácie na vláde. Myslím si, že nič nie je zlé na tom, ak niekto povie aj kritický názor, deje sa to aj pri iných ministroch," doplnil s tým, že zdravá a konštruktívna kritika je na mieste a treba sa o nej rozprávať