Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

MIRRI vyhlásilo výzvy na projekty v zdravotníctve a životnom prostredí

Na archívnej snímke z 15. júna 2021 logo na budove, v ktorej sídli Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) na Štefánikovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Stavba nemocníc je beh na dlhé trate, a preto sme pre ministerstvo zdravotníctva vyčlenili sumu osem miliónov eur, povedala Remišová.

Bratislava 19. júla (TASR) - Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR vyhlásilo dve výzvy z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na prípravu projektov zameraných na národné parky a výstavbu nemocníc spolu za 15 miliónov eur. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informovala ministerka informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí).

"Prvá projektová výzva sa týka zdravotníctva. Stavba nemocníc je beh na dlhé trate, a preto sme pre ministerstvo zdravotníctva vyčlenili sumu osem miliónov eur," povedala Remišová. Tieto financie by mali slúžiť na projektovú prípravu výstavby nemocníc Rázsochy a nemocnice v Martine.

Ďalších sedem miliónov eur pripravilo MIRRI na prípravu projektov zameraných na národné parky. Peniaze sú určené pre ministerstvo životného prostredia, jeho podriadené organizácie a pre správy národných parkov. "Práve z tohto si môžu financovať projekty na zlepšenie infraštruktúry. Z výzvy si môžu obstarať dokumentáciu potrebnú na územné plánovanie, vydanie stavebného povolenia, obstaranie regulačných plánov, územných štúdií," priblížila Remišová. Samotné projekty budú financované z nových eurofondov.

Zle pripravené projekty boli doteraz podľa Remišovej jedným z najväčších problémov čerpania eurofondov. Práve novinka, ktorou je financovanie projektovej prípravy, by mala situáciu zlepšiť.