Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

VIDEO: Žiaci v Mníchovej Lehote dostali vysvedčenia až v júli

Prváci pózujú s koncoročnými vysvedčeniami, ktoré si prevzali v netradičnom termíne 6. júla 2021 v Mníchovej Lehote. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Odovzdávanie vysvedčení cez prázdniny riaditeľ školy Peter Moravík podľa svojich slov počas svojej 19-ročnej praxe ešte nezažil.

Mníchova Lehota 6. júla (TASR) - Deti zo Základnej školy (ZŠ) v Mníchovej Lehote (okres Trenčín) definitívne uzatvorili školský rok neskôr ako ostatní žiaci na Slovensku. Vysvedčenia si pre karanténu v súvislosti s výskytom pozitívnych prípadov na nový koronavírus v škole prevzali až v utorok.



Svoje prvé vysvedčenie si prevzal i prvák Sebastián Bacula, ten sa podľa svojich slov veľmi teší, že ho už dostal. "Škola je super, naučil som sa písať, čítať a počítať," uviedol s tým, že cez prázdniny pôjde k dedkovi a bude stanovať.

Triedna učiteľka Stanislava Inamová (vpravo) odovzdáva prvákom vysvedčenia, ktoré si prevzali v netradičnom termíne 6. júla 2021 v Mníchovej Lehote.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


"Pretože sme boli posledné dva týždne v karanténe, spolu s pánom starostom sme rozhodli, že slávnostné ukončenie školského roka bude až v utorok," povedal riaditeľ školy Peter Moravík.

Odovzdávanie vysvedčení cez prázdniny Moravík podľa svojich slov počas svojej 19-ročnej praxe ešte nezažil. "Žiaci do školy opäť nastúpia 2. septembra tak ako ostatné deti. Akurát sú možno trochu ukrátení o pár dní prázdnin a ich rodičia o pár dní dovolenky, ak sa niekam chystali," doplnil riaditeľ.

ZŠ v Mníchovej Lehote navštevuje 45 detí, ide tak o malotriednu školu s prvým až štvrtým ročníkom, dodal Moravík.