Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Na festivale Žijeme na Slovensku sa podávali tradičné jedlá menšín

Na snímke zástupkyne jeden z národnostných menších žijúcich na Slovensku ponúkajú rôzne jedlá počas podujatia s názvom Žijeme na Slovensku, ktoré zorganizovalo občianske združenie Spoločná cesta v Starej tržnici v Bratislave v sobotu 3. februára 2024. Foto: TASR - Dano Veselský

Návštevníci mohli ochutnať jedlá z Talianska, Turecka, Rakúska, Nemecka, Poľska, Maďarska, Indie, Kazachstanu, Turkmenistanu a Kirgizska.

Bratislava 3. februára (TASR) - Počas soboty sa v priestoroch Starej tržnice v Bratislave konal festival Žijeme na Slovensku. Prezentácia tradičných jedál a hudby poukázala na rozmanitosť národnostných menšín žijúcich na Slovensku. Návštevníci mohli ochutnať jedlá z Talianska, Turecka, Rakúska, Nemecka, Poľska, Maďarska, Indie, Kazachstanu, Turkmenistanu a Kirgizska.

"Podujatím sme chceli poukázať, aké rôzne národné komunity na Slovensku žijú. A síce sú medzi nami rozdiely, no vzájomne sa rešpektujeme a spolupracujeme," povedal Alaaddin Uslu z občianskeho združenia Spoločná cesta so sídlom v Bratislave.

Cieľom organizátorov bolo spojiť zástupcov rôznych národností na Slovensku, ktorí priniesli za jeden stôl svoje tradičné pokrmy a spoločne tak ukázali návštevníkom, ako môže rôznorodosť spájať a byť prínosná pre Slovensko.

Občianske združenie Spoločná cesta vzniklo v roku 2018 a pri svojich aktivitách kladie dôraz na medziľudské vzťahy. Vzdelávacími a kultúrnymi aktivitami sa snaží prispieť k mieru a harmónii v spoločnosti.