Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Na hraniciach pomôžu aj príslušníci Finančnej správy a ZVJS

Na snímke polícia kontroluje prichádzajúce autá na slovensko-maďarskom hraničnom priechode Milhosť -Tornyosnémeti 6. júla 2021. Foto: TASR - František Iván

Minister vnútra SR Roman Mikulec deklaroval, že hneď ako budú k dispozícii pomocné sily a prostriedky, zámerom bude otvoriť čo najviac priechodov.

Bratislava 7. júla (TASR) – Pri zabezpečení režimu na hraniciach pomôžu aj príslušníci Finančnej správy (FS) a Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS). Vláda v stredu schválila vyčlenenie maximálne 500 ozbrojených príslušníkov FS a 200 príslušníkov ZVJS denne do konca roka 2021.

„Podľa potreby a aktuálneho vývoja situácie budú nasadzovaní do spoločných hliadok spoločne s príslušníkmi polície na bývalých hraničných priechodoch na vnútornej schengenskej hranici s Maďarskom, Rakúskou republikou, Českou republikou a Poľskou republikou, ako aj na zabezpečovanie verejného poriadku a v súvislosti s opatreniami v boji proti novému koronavírusu na celom území Slovenskej republiky,“ uviedlo Ministerstvo vnútra (MV) SR v predloženom materiáli.



Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) pred rokovaním vlády tento krok avizoval, deklaroval, že hneď ako budú k dispozícii pomocné sily a prostriedky, zámerom bude otvoriť čo najviac priechodov. Cieľom je znížiť diskomfort ľudí, ktorí dennodenne prechádzajú hranicami a v súčasnom sprísnenom režime sú nútení k dlhým obchádzkam. Mikulec zároveň zopakoval, že sprísnený režim na hraniciach nie je namierený voči ľuďom, ale ide o opatrenie, ktorým chce štát chrániť zdravie občanov pred rizikami opätovného zhoršenia pandemickej situácie v súvislosti so šíriacimi sa novými mutáciami SARS-CoV-2.