Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Na výstave Jarná krása prezentujú aj exotické mäsožravé rastliny

Na snímke návštevníci 9. ročníka výstavy kvetov a byliniek pod názvom Jarná krása v areáli Budatínskeho hradu v Žiline 6. mája 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Podľa predsedníčky občianskeho združenia Malá Fatra Veroniky Kubalovej vystavujú pestovatelia aj skalničky, letničky, byliny a záhradnú techniku.

Žilina 6. mája (TASR) - Exotické mäsožravé rastliny z rôznych kontinentov, mini stromčeky či bonsaje môžu obdivovať návštevníci 9. ročníka výstavy Jarná krása, ktorú v piatok sprístupnili v areáli Budatínskeho hradu v Žiline.

Podľa predsedníčky občianskeho združenia (OZ) Malá Fatra Veroniky Kubalovej vystavujú pestovatelia aj skalničky, letničky, byliny a záhradnú techniku. "Všetko, čo sa týka záhrady, skaliek, balkónovej výsadby a mini skaliek. So širokou ponukou sú na výstave tiež včelári. A keďže sa nachádzame v areáli Budatínskeho hradu, sú tu aj drotári, ktorí sú spätí s týmto hradom a rôzni remeselníci z okolia Žiliny," uviedla Kubalová.



Doplnila, že pestovatelia sa na trojdňovej výstave vidia tvárou v tvár a bez obmedzení po dvoch rokoch. "Veľmi nás sklamalo, že niektorí stáli členovia neobnovili činnosť a nevrátili sa medzi nás. Pretože neistota ich donútila skončiť. Prežili len tí, ktorí boli schopní predávať cez internet," podotkla.



Otvorenie programu podľa nej pripravila žilinská Stredná odborná škola poľnohospodárstva a služieb na vidieku. "V sobotu (7. 5.) dopoludnia predvedú žiaci aranžovanie. Popoludní je pripravené pre deti Divadlo zo šuflíka s predstavením Janko a Marienka a SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku pripravila kynologické ukážky. V nedeľu (8. 5.) bude tiež ukážka aranžovania a divadelné predstavenie," dodala Kubalová.