Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Veľtrh Gaudeamus pomôže študentom vybrať si vhodnú školu

Na snímke 10. ročník Európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2023, ktorý prebieha v dňoch 14. a 15. novembra 2023 na výstavisku Agrokomplex v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Súčasťou podujatia je aj bohatý sprievodný program.

Nitra 14. novembra (TASR) – Na nitrianskom výstavisku Agrokomplex sa v utorok začal dvojdňový veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus. Ako pripomenuli organizátori, ide o najväčšie podujatie svojho druhu konané v Slovenskej a Českej republike.

Cieľom veľtrhu je poskytnúť maximum informácií o vysokoškolskom vzdelávaní nielen žiakom a absolventom stredných škôl, ale všetkým záujemcom o celoživotné vzdelávanie. Podľa organizátorov sa tu prezentuje viac ako 80 vystavovateľov z ôsmich krajín. Dvojdňové podujatie každoročne navštívia tisícky študentov, výchovných poradcov a odborníkov zo školstva. "Dozvedia sa tu maximum informácií o školách, odboroch, prijímacích skúškach, ako aj študentskom živote. Okrem slovenských univerzít a vysokých škôl tu nájdu tiež ponuky z rôznych zahraničných vzdelávacích inštitúcií," pripomenuli organizátori.

Súčasťou podujatia je aj bohatý sprievodný program. Ponúka množstvo prednášok, na ktorých sa predstavujú slovenské, české i poľské vysoké školy a ďalšie vzdelávacie inštitúcie. "Podujatie Veda pre život pomôže nahliadnuť do náplne štúdia na vysokých školách, na interaktívnych ukážkach a zaujímavých exponátoch sa záujemcovia o štúdium dozvedia, čo všetko sa na vysokých školách môžu naučiť. Využiť môžu aj poradenský servis, Testovacie centrum či Centrum kariérneho poradenstva so skúsenými poradcami. Pre pedagógov prebieha sprievodný program v Pedagogickom centre formou prednášok, seminárov a konzultácií," doplnili organizátori.