Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Pellegrini nechce tipovať výsledok, účasť odhaduje na 50 percent

Na snímke predseda Národnej rady (NR) SR a kandidát na prezidenta SR Peter Pellegrini odpovedá na otázky novinárov počas príchodu do svojej volebnej centrály v Bratislave počas 1. kola prezidentských volieb v sobotu 23. marca 2024. Foto: TASR Martin Baumann

Spôsob vedenia svojej kampane nechce Pellegrini v druhom kole meniť. Tvrdí, že to nie je súboj programov a politických strán.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 23. marca (TASR) - Prezidentský kandidát Peter Pellegrini sa zatiaľ neodváži tipovať výsledok prvého kola volieb prezidenta. Volebná účasť by sa podľa jeho slov mohla blížiť k 50 percentám. Ak postúpi do druhého kola, štýl svojej kampane nechce meniť.

"Zažil som veľa volieb, keď sa niektoré čísla, ktoré boli na úvod uvedené, výrazne zmenili, niekedy to ostalo. Máme za sebou sedem percent spočítaných hlasov, čo som videl, kde by sa mohlo zdať, že náskok je vysoký. Ale už som zvyknutý, že treba to vnímať s veľkou pokorou," reagoval Pellegrini na prvé sčítané hlasy.

Spôsob vedenia svojej kampane nechce Pellegrini v druhom kole meniť. Tvrdí, že to nie je súboj programov a politických strán. "Súperíte ako osobnosť a človek," povedal. Nemyslí si, že kampaň treba teraz dramaticky meniť. "To očakávam skôr z druhej strany, že budú snažiť možno viac agresívnejšie voči mne vystupovať," skonštatoval. Zdôraznil, že si chce zachovať slušný, pokojný štýl politiky.