Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

VIDEO: Pospíšil nemusí podstúpiť operáciu, liečiť sa bude mesiac

Na snímke slovenský hokejista Martin Pospíšil prichádza na vyšetrenie do nemocnice v Bratislave vo štvrtok 23. mája 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Dozvedel som sa od doktora, že to nie je tak vážne, ako to mohlo byť. Som za to veľmi rád. Rehabilitácia teraz potrvá pár týždňov, samozrejme, ma mrzí, že nemôžem pokračovať s tímomi,uviedol Pospíšil.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 23. mája (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Martin Pospíšil nemusí podstúpiť operačný zákrok po zranení, ktoré utrpel v záverečnom stretnutí B-skupiny MS proti Švédsku. Dvadsaťštyriročný útočník Calgary Flames absolvoval vo štvrtok predpoludním vyšetrenie v bratislavskej nemocnici Penta Hospitals Medissimo, pričom podľa doktora Jána Grauzela nemá zranenie v hornej časti tela závažný charakter a predpokladaná doba liečenia je do jedného mesiaca.

Rozsah zranenia podľa Grauzela neovplyvní Pospíšilovi prípravu na nasledujúcu sezónu. Jeho stav mu však nedovolil zasiahnuť do ďalšieho priebehu svetového šampionátu. "Dozvedel som sa od doktora, že to nie je tak vážne, ako to mohlo byť. Som za to veľmi rád. Rehabilitácia teraz potrvá pár týždňov, samozrejme, ma mrzí, že nemôžem pokračovať s tímom," uviedol Pospíšil bezprostredne po vyšetrení, na ktoré išiel už s pozitívnou prognózou. "Nevedel som, že čo presne mám očakávať. Mal som už informácie z Ostravy, že by to nemalo byť extra vážne. Chcel som ísť ešte za doktorom Grauzelom si to overiť a on mi presne vysvetlil, že čo tam mám. Našťastie to nie je vážne, pretože najskôr som si myslel, že to bude na operáciu, som rád, že to tak nie je," dodal Pospíšil, ktorý nazbieral na turnaji sedem bodov (3+4) a po Liborovi Hudáčkovi (9 b, 5+4) bol najproduktívnejší hráč slovenského výberu v ostravskej skupine.



Pospíšil sa vrátil aj k momentu, ktorý mu ukončil premiérový šampionát: "Chcel som vypichnúť puk a pravá noha mi vošla do ryhy. Bol som meter od mantinelu a nemal som šancu zabrániť pádu. Vedel som hneď, že je to vážnejšie, pretože mi stŕpla celá ruka. Hneď ma vyšetroval lekár a povedal, že nezasiahnem do zápasu. Po stretnutí som si to začal spájať, že to môže byť koniec. Naozaj to nebolo nič príjemné. Na druhej strane som rád, že nepotrebujem operáciu a rehabilitácia nebude dlhá."

Slovákov čakal vo štvrtok v pražskej O2 aréne od 16.20 h štvrťfinálový súboj proti obhajcom titulu z Kanady. Pospíšil však verí, že jeho spoluhráči dokážu zaskočiť zámorský tím a víťaza A-skupiny. "Verím, že chalani zvládnu zápas a zdolajú Kanadu. Ak mám pravdu povedať, nerád pozerám zápasy svojho tímu v televízii, keďže im nemôžem pomôcť. Budem im však fandiť, držať palce. Je to o jednom zápase, vravel som im, nech dajú do toho všetko. Mrzí ma, že im nemôžem pomôcť na ľade," poznamenal center tretej formácie, ktorú tvoril spoločne s Pavlom Regendom a Milošom Kelemenom. V stretnutí proti "trom korunkám" ho preradil tréner Craig Ramsay do elitnej formácie vedľa Juraja Slafkovského a Petra Cehlárika. Ak Slováci dokážu postúpiť medzi štyri najlepšie tímy, Pospíšil vycestuje späť do Prahy: "Chalanov by som prišiel pozrieť, verím, že v sobotu a v nedeľu sa vidíme."

Stav svojho hráča ihneď zisťoval Pospíšilov zamestnávateľ Calgary Flames zo zámorskej NHL. "Boli sme v kontakte, keďže sa zľakli a písali mi. Nakoniec sa tímový doktor skontaktoval s lekárom v Calgary, vysvetlil mu môj stav a sú radi, že to nie je až tak vážne a nepotrebujem operáciu," poznamenal útočník "plameňov", ktorý má za sebou prvú sezónu v profilige, keď za kanadský klub odohral 63 stretnutí a nazbieral 24 bodov (8+16).

Prvýkrát si obliekol aj reprezentačný dres a zaradil sa medzi najlepších hráčov slovenského výberu v Ostrave. "Bolo to skvelé, potrvá mi pár dní, kým to všetko vstrebem. Bola tam neskutočná atmosféra, užíval som si každý jeden zápas. Prišiel som s tým, že som chcel priniesť do tímu niečo navyše, čo mu chýbalo. Snažil som sa to ukazovať v každom stretnutí, na druhej strane som mal skvelých spoluhráčov, ktorí mi to zjednodušili. Šampionát som si naozaj užíval," vyjadril sa k svojmu účinkovaniu na MS.

Pospíšil si v minulosti prešiel viacerými vážnejšími zraneniami, medzi ktoré patrili otrasy mozgu. Ani ďalšia rekonvalescencia podľa neho neovplyvní jeho zmýšľanie smerom k reprezentácii Slovenska v budúcnosti: "Ľudia, ktorí ma poznajú, tak vedia, že hokej pre mňa znamená veľa a žijem s hokejom každý deň. Rovnako je na tom reprezentácia, keď budem zdravý, tak rád prídem aj na budúci šampionát."

Slovenský reprezentant si vybral zariadenie Medissimo v hlavnom meste. "Určite je to pre nás pocta. Sme radi, že našu nemocnicu vyhľadávajú aj vzácni pacienti, ako sú vrcholoví športovci," povedal pre TASR riaditeľ zariadenia Miroslav Bdžoch.