Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Premiér: Zrušenie obvinení V. Pčolinskému rešpektujem

Na snímke premiér SR Eduard Heger(OĽaNO) počas brífingu s novinármi po skončení 28. schôdze vlády SR 31. augusta 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

To, či má byť Pčolinský takzvane rehabilitovaný, keďže sa po obvinení vzdal funkcie šéfa SIS, je podľa Hegera otázka na koaličné hnutie Sme rodina.

Bratislava 31. augusta (TASR)- Premiér Eduard Heger (OĽANO) rešpektuje, že bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému zrušili obvinenia a mieri na slobodu. Bližšie komentovať to však odmietol.



"Nekomentujem činnosť orgánov činných v trestnom konaní (OČTK). Jedna vec je politický život a druhá život OČTK. Musí to byť oddelené," vyhlásil predseda vlády. Poznamenal však, že vždy bude stáť na strane spravodlivosti. To, či má byť Pčolinský takzvane rehabilitovaný, keďže sa po obvinení vzdal funkcie šéfa SIS, je podľa Hegera otázka na koaličné hnutie Sme rodina. Ako však tvrdí, nechce predbiehať žiadne okolnosti.

Premiér sa nechcel vyjadrovať ani k situácii okolo policajného prezidenta Petra Kovaříka. Počkať si chce na Kovaříkovu popoludňajšiu tlačovú konferenciu, kde sa má vyjadriť k svojmu ďalšiemu pôsobeniu vo funkcii. "Počkajme si. Akékoľvek moje vyjadrenia majú svoju váhu, nechcem do toho vstupovať," skonštatoval.