Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

PS: Prezidentka potvrdila naše pripomienky k návrhu Trestného zákona

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (uprostred) počas vystúpenia v pléne Národnej rady SR v súvislosti s predloženými zmenami v oblasti trestného práva 18. januára 2024 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Hlava štátu podľa predsedu hnutia Michala Šimečku tiež ukázala, prečo je dôležité, aby bola v prezidentskom paláci silná a autonómna osobnosť.

Bratislava 18. januára (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová precíznou argumentáciou potvrdila pripomienky Progresívneho Slovenska (PS) k návrhu novely Trestného zákona. Poukázal na to predseda hnutia Michal Šimečka v reakcii na jej vystúpenie v pléne Národnej rady (NR) SR.

"Prezidentka Čaputová predniesla v parlamente silný a veľmi kritický prejav. Precíznou argumentáciou potvrdila naše vážne pripomienky ku škandalóznemu spôsobu, akým Ficova koalícia pretláča svoj promafiánsky balíček, aj k jeho škodlivému obsahu," skonštatoval.

Hlava štátu podľa Šimečku tiež ukázala, prečo je dôležité, aby bola v prezidentskom paláci silná a autonómna osobnosť. "Je to dôležitý odkaz pre prezidentské aj európske voľby, ktoré nás čoskoro čakajú - táto vláda naozaj nemôže mať všetko," dodal.

Prezidentka vo štvrtok napoludnie vystúpila v pléne parlamentu. Predniesla svoje výhrady k novele Trestného zákona z dielne vlády, o ktorej aktuálne rokuje parlament.