Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Remišová kritizuje Smer-SD v súvislosti s protestom, SNS ho podporila

Na snímke účastníci protivládneho podujatia "čapicový protest", ktorý zorganizoval poslanec Národnej rady SR (NR SR) Robert Fico (Smer-SD), ku ktorému sa pridali strany SNS a Republika v Rimavskej Sobote 17. októbra 2021. Foto: TASR - Ján Krošlák

Mimoparlamentná SNS to vidí inak a kritiku adresovala súčasnej vládnej koalícii.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Predstavitelia koalície kritizujú opozičný Smer-SD v súvislosti s nedeľným protestom v Rimavskej sobote. Vicepremiérka a líderka Za ľudí Veronika Remišová pritom poukázala na pandemickú situáciu a riziko nákazy. Kritiku vyjadrili na sociálnej sieti aj ďalší predstavitelia koalície, napríklad predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa či poslanec Andrej Stančík (obaja OĽANO). Naopak, mimoparlamentná SNS protest podporila.



"Robert Fico, keď mu ide o prežitie, neváha podnecovať nenávisť a ohrozovať svojich vlastných voličov," vyhlásila Remišová s tým, že ich zvoláva na hromadné akcie, bez rúšok, pričom práve pri delta variante nového koronavírusu je to veľké riziko. Vicepremiérka tvrdí, že expremiéri Fico a Peter Pellegrini robia všetko preto, aby tretia vlna pandémie dopadla zle. "Nikde vo svete tak dvaja bývalí premiéri neškodia svojej vlastnej krajine ako práve Fico a Pellegrini. Nič konštruktívne robiť nevedia, len vyvolávať zmätok, nenávisť a rozkol. Nedovoľme návrat politikov, ktorým nejde o Slovensko, ale len o seba!" uzavrela.
Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí), foto z archívu.
Foto: TASR - Martin Baumann

Stančík označil Fica za "doktora smrť", pretože "veselo premoruje Rimavskú sobotu" a svojich voličov vystavuje riziku po tom, čo "torpédoval očkovanie". Podotkol, že človek, ktorý 12 rokov rozkrádal krajinu a "nosí hodinky, ktoré si bežný účastník protestu nedokáže dovoliť ani za ročný plat", je dnes lídrom protestu proti chudobe. Tvrdí pritom, že za vlád Smeru-SD zbohatli len "ich ľudia". Vo volaní po predčasných voľbách vidí Stančík snahu, čím skôr sa dostať opäť k moci, kšeftom, aby mohli "oslobodiť svojich kamošov".



Mimoparlamentná SNS to vidí inak a kritiku adresovala súčasnej vládnej koalícii. "Sme radi, že sme sa stretli v Rimavskej Sobote, aby sme ľudom ukázali, že len spoluprácou môžeme nahradiť amatérov, ktorí riadia tento štát. Stali sme sa obeťou štvavej kampane. Dnes majú strach z toho, že by prišla vláda, ktorá by zdvíhala dôchodky, minimálnu mzdu a znižovala ceny energií," skonštatoval šéf SNS Andrej Danko.
Bez popisu
Foto: TASR

Nedeľný protest v Rimavskej Sobote prišlo podľa slov strany Smer-SD podporiť okolo 3000 ľudí. Na "Čapicovom proteste" vystúpili viacerí predstavitelia strany, hovorili najmä o zvyšovaní cien energií, deštrukcii sociálneho i právneho štátu a o potrebe predčasných volieb. Fico zároveň predstavil verejnosti referendové otázky, s ktorými sa v najbližších dňoch obráti na prezidentku SR Zuzanu Čaputovú. Vyzval ju, aby sa s nimi neobracala na Ústavný súd SR, ale aby vyhlásila referendum o predčasných parlamentných voľbách.