Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

VIDEO: Rozhľadňa Čerešenka ožíva podujatím so stredovekou atmosférou

Podujatie Stredovek na tanieri pri vyhliadkovej veži Čerešenka v okrese Košice okolie 8. augusta 2021. Na snímke hrnčiarsky kruh. Foto: TASR - František Iván

Rozhľadňa pripomína bitku pri Rozhanovciach, ktorá sa v tejto oblasti odohrala v roku 1312.

Čižatice 8. augusta (TASR) - Návraty do čias dávno minulých ponúka podujatie Stredovek na tanieri, ktoré sa koná v nedeľu popoludní pri rozhľadni Čerešenka medzi obcami Čižatice a Chrastné v okrese Košice-okolie. Tamojšia rozhľadňa pripomína bitku pri Rozhanovciach, ktorá sa v tejto oblasti odohrala v roku 1312.

V programe akcie so začiatkom o 16.00 h sú ukážky stredovekých bojov, imitácia vojenského tábora, ochutnávka stredovekej kuchyne či ohňová šou. Prezentovať sa budú skupiny historického šermu i sokoliari a ich dravce, návštevníci si budú môcť vyskúšať aj streľbu z luku, vyrobiť si niečo z hliny alebo obdivovať zručnosť majstra drevorezbára.



„Toto podujatie je zaujímavou možnosťou, ako nakuknúť do stredoveku, pripomenúť si dávnu históriu a stráviť príjemné popoludnie plné zážitkov pod holým nebom,“
dodal Viktor Dulina, predseda občianskeho združenia Čerešenka.

Pri rozhľadni je detské ihrisko a pre deti sú podľa organizátorov pripravené ďalšie aktivity, ako maľovanie na tvár, možnosť zajazdiť si na poníkoch či ekologický workshop pre deti.