Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Spartak Trnava očakáva v horúcom počasí súpera s dobrou defenzívou

Na archívnej snímke tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík v Trnave v stredu 13. júla 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Trnavčania privítajú súpera vo štvrtok o 20.30 h.

Trnava 20. júla (TASR) - Tréner trnavských futbalistov Michal Gašparík má pred úvodným zápasom 2. predkola Európskej konferenčnej ligy s waleským AFC Newtown k dispozícii kompletný káder. Žiadne zranenia z domáceho tábora s výnimkou dlhodobo zraneného brankára Dobrivoja Rusova nie sú hlásené.

Trnavčania privítajú súpera vo štvrtok o 20.30 h. "Som rád, že máme aj veľa možností v zostave, aj kvalitnú lavičku, takže môžeme v prípade potreby s vývojom zápasu niečo spraviť," povedal Gašparík na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii.

Od súpera z Walesu očakáva v trnavskom dueli pevnú defenzívu a snahu o brejky: "Hrávajú dvoma systémami 4-2-3-1 alebo 3-5-2, pri bránení to zatvárajú na vlastnej polovici do päťčlennej obrany. Majú systémovo solídne prepracovanú defenzívu, bránia v hlbokom a prehustenom bloku. Niečo také očakávam aj v prvom zápase v Trnave. V domácom prostredí vyzerajú trochu inak. Verím, že neinkasujeme a nejaký ten gól dáme, aby sme mali čo najlepšiu východiskovú pozíciu do odvety."

Lodivod "andelov" vníma, že od jeho zverencov sa očakáva postup cez Newtown: "V našich silách je, aby sme postúpili, sme papierovým favoritom. V ďalšom predkole, ak by bol naším súperom Raków Čenstochová, už bude jasným favoritom súper, ktorý má výrazne vyšší rozpočet. Musia však najprv postúpiť cez Astanu, ktorá by bola pre nás opticky hrateľnejšia."

Meteorológia hlásia horúce slnečné počasie, teplota sa môže mimo tienistých miest počas dňa šplhať až k štyridsiatke. "V horúcom počasí má vždy výhodu tím, ktorý drží loptu. Súperovi by malo z tohto pohľadu ubúdať viac síl, z Britských ostrovov nie sú zvyknutí na takéto teplo. Máme k dispozícii päť striedaní, tak verím, že sa s podmienkami vyrovnáme," dodal Gašparík.

Newtown zrušil predzápasovú tlačovku pre meškajúci let. Mužstvo sa ubytuje v Bratislave a v Trnave vo večerných hodinách absolvuje tréning. Na duel sa predalo vyše 2000 lístkov, ďalších tisíc permanentkárov má vstup voľný. Vstupenky sú v predaji aj v stredu a vo štvrtok, dá sa teda očakávať ešte výrazný nárast počtu divákov.

Spartak ohlásil v stredu prestup Erika Daniela z bratislavského Slovana. Na dvojzápas s Walesanmi ešte český krídelník k dispozícii nebude, klub ho môže zaregistrovať na súpisku pre duely európskych súťaží až pre prípadné 3. predkolo. K tímu sa pripojí vo štvrtok na predzápasovom tréningu, v nedeľu môže absolvovať trnavský debut v lige proti Banskej Bystrici. Danielov príchod si vyžiada aj jeden transfer smerom von z klubu, Gašparík meno zatiaľ nekonkretizoval, pôjde však takisto o krídelníka. "Možno ešte jeden hráč príde, ale aj keby to nevyšlo, s posilnením kádra som spokojný," uzavrel Gašparík.