Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

V Bratislave sa začal medzinárodný veľtrh bezpečnostnej techniky

Na snímke medzinárodný veľtrh zabezpečovacej, požiarnej techniky a informačnej bezpečnosti Security Bratislava 2022 v Bratislave 12. septembra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na podujatí sa predstaví 18 firiem, ktoré prinesú novovyvinuté bezpečnostné systémy, zariadenia a záchranársku techniku ako forenzná videoanalýza na báze neurónových sietí či zvukový monitoring.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Novinky v oblasti bezpečnostnej techniky prinesie medzinárodný veľtrh Security Bratislava 2022. Jeho 22. ročník v pondelok otvoril minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Na podujatí predstavia napríklad antidronový detekčný systém určený pre zásahy Policajného zboru, zvukový monitoring v mestách a obciach či nový teplotný monitoring objektov v oblasti protipožiarnej bezpečnosti.

Súčasťou podujatia je aj medzinárodné sympózium Akadémie Policajného zboru v Bratislave, ktoré sa tento rok venuje prezentácii vedecko-výskumnej činnosti akadémie s dôrazom na možnosti aplikovania výsledkov vedeckej práce v praxi.

Na veľtrhu zabezpečovacej, požiarnej techniky a informačnej bezpečnosti Security Bratislava 2022 sa predstavia aj jednotlivé zložky Ministerstva vnútra (MV) SR - 12. september je venovaný polícii, 13. september otázkam IT bezpečnosti a 14. september hasičskému záchrannému zboru a horským záchranárom.

"Na to, aby sme dokázali zabezpečiť v našom štáte bezpečnosť a občanom adekvátnu ochranu ich života, zdravia a majetku, naše záchranné zložky ani polícia nemôžu zaostávať v používaní technológií. Snažíme sa modernizovať svoje vybavenie. V dnešnej dobe viac ako inokedy čelíme rôznym druhom kybernetických útokov, elektronickým formám vydierania, hoaxom, páchatelia trestných činov vymýšľajú stále nové a nové spôsoby podvodov. V bezpečnostnej oblasti potrebujeme neustále držať krok s dobou," povedal Mikulec.



Na podujatí sa predstaví 18 firiem, ktoré prinesú novovyvinuté bezpečnostné systémy, zariadenia a záchranársku techniku ako napríklad forenzná videoanalýza na báze neurónových sietí či zvukový monitoring. Návštevníkov čaká aj európska premiéra nového typu policajného radaru či hasiaci systém na hasenie elektromobilov.

Na snímke medzinárodný veľtrh zabezpečovacej, požiarnej techniky a informačnej bezpečnosti Security Bratislava 2022 v Bratislave 12. septembra 2022.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Veľtrh je otvorený pre širšiu odbornú verejnosť v dňoch 12. až 14. septembra v bratislavskom hoteli Sorea Regia a dá sa navštíviť bez ďalšej registrácie.