Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Lengvarský návrh výstavby nemocníc z plánu obnovy zatiaľ nepredložil

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas 83. zasadnutia vlády SR 8. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR – Martin Baumann

Lengvarský minulý týždeň avizoval, že návrh o výstavbe nemocníc na vládu predloží do dvoch týždňov.

Bratislava 8. júna (TASR) - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) návrh výstavby nemocníc zo zdrojov z plánu obnovy doposiaľ nepredložil. Po rokovaní vlády to uviedol premiér Eduard Heger (OĽANO). Lengvarský podľa neho zatiaľ nepripravil materiály v dostatočnej kvalite.

"Minister dobre pozná míľniky a termíny, ktoré súvisia s plánom obnovy, pozná ich natoľko, aby neohrozil plán obnovy. Nesie za to svoju osobnú aj politickú zodpovednosť," dodal.



Lengvarský minulý týždeň avizoval, že návrh o výstavbe nemocníc na vládu predloží do dvoch týždňov. Súčasťou budú podľa ministra pravdepodobne aj univerzitné nemocnice na bratislavských Rázsochách a v Martine.

Plán obnovy je súčasťou mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti v rámci celoeurópskeho dočasného nástroja Next Generation EU, ktorý predstavuje najväčší stimulačný balík v histórii Európskej únie. Cieľom je obnoviť Európu po pandémii.