Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

VIDEO: V Terchovej vrcholí 32. ročník Cyrilometodských dní

Na snímke miništranti a sprievod počas cyrilo-metodskej svätej omše, ktorú celebroval žilinský diecézny biskup Tomáš Galis (nie je na snímke) v obci Terchová, okres Žilina v pondelok 5. júla 2021. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Účastníkov cyrilometodských dní čakal okrem duchovného vyžitia aj pestrý sprievodný kultúrny program. Podujatie vyvrcholí v pondelok popoludní na Námestí A. Hlinku kultúrnym pásmom Muzika nás spája.

Terchová 5. júla (TASR) – Cyrilometodskou svätou omšou v diecéznej svätyni svätých Cyrila a Metoda vyvrcholila v pondelok liturgická časť 32. ročníka trojdňových (3. – 5. 7.) Cyrilometodských dní v Terchovej.

Ako informoval zástupca starostu Terchovej Marián Zajac, na rozdiel od minulých rokov sa svätá omša nekonala na vrchu Oravcové, ale v kostole v Terchovej. Za dodržania protipandemických opatrení ju celebroval žilinský diecézny biskup Mons. Tomáš Galis.

Terchovský kostol, ktorý je zasvätený sv. Cyrilovi a Metodovi, je zároveň diecéznou svätyňou a bol počas troch dní hostiteľom väčšej časti bohatého liturgického programu. Účastníkov cyrilometodských dní čakal okrem duchovného vyžitia aj pestrý sprievodný kultúrny program. Podujatie vyvrcholí v pondelok popoludní na Námestí A. Hlinku kultúrnym pásmom Muzika nás spája.



Organizátormi Cyrilometodských dní v Terchovej boli obec Terchová, Biskupský úrad Žilina, Miestne kultúrne stredisko v Terchovej, Žilinský samosprávny kraj a Krajské kultúrne stredisko v Žiline.

Na snímke veriaci počas cyrilo-metodskej svätej omše, ktorú celebroval žilinský diecézny biskup Tomáš Galis (nie je na snímke) v obci Terchová, okres Žilina v pondelok 5. júla 2021.
Foto: TASR - Erika Ďurčová