Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Všetky volebné miestnosti by mali byť otvorené

Na snímke riaditeľka odboru volieb Ministerstva vnútra (MV) SR a zapisovateľka Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eva Chmelová (vpravo) a riaditeľ odboru poriadkovej polície Prezídia Policajného zboru Stanislav Hromádka počas tlačovej konferencie k aktuálnemu priebehu volieb v Bratislave v sobotu 6. apríla 2024. Foto: TASR - Pavol Zachar

Polícia zatiaľ žiadne incidenty neeviduje.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 6. apríla (TASR) - Všetky volebné miestnosti by mali byť otvorené. Polícia zatiaľ žiadne incidenty neeviduje. Na tlačovej konferencii o tom informovali riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán Ministerstva vnútra (MV) SR Eva Chmelová a riaditeľ odboru poriadkovej polície Prezídia Policajného zboru Stanislav Hromádka.

"Pracovisko v Banskej Bystrici bolo posilnené dvojnásobným počtom zamestnancov tak, aby volebný deň prebehol plynule a bez komplikácií," ozrejmila Chmelová. Hromádka dodal, že všetky nahlásené podnety sa vyhodnocujú.



Polícia: Otvorenie a aj prvá hodinu od začatia volieb boli bez narušenia

Polícia pri otvorení volebných miestností, ako aj prvú hodinu od začatia konania samotných volieb nezaznamenala žiadne narušenie verejného poriadku. TASR o tom informovala Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PPZ).

"Otvorenie volebných miestností v rámci druhého kola volieb prezidenta SR sa zaobišlo bez incidentov," uviedol riaditeľ odboru poriadkovej polície PPZ Stanislav Hromádka.

Na zabezpečenie prípravy a priebehu prezidentských volieb podľa polície nasadili dostatočný počet policajtov, ktorí dohliadajú najmä na ochranu verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku na celom Slovensku. Počas volebného dňa a aj po skončení má byť v teréne viac policajných hliadok.

"Podnety, ktoré boli Policajným zborom prijaté pred začatím konania druhého kola sa postupne vyhodnocujú a následne budú postúpené na konkrétne inštancie, ktoré sú vecne a miestne príslušné sa nimi zaoberať," dodal Hromádka.