Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Vznik SR si vojaci pripomenuli vypálením 20 delostreleckých sálv

Na snímke profesionálni vojaci, ktorí vypálili 20 delostreleckých sálv pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky na nábreží Dunaja v Bratislave na Nový rok 1. januára 2023. Foto: TASR - Pavol Zachar

Tradičné vypálenie delostreleckých sálv vykonali na základe rozkazu prezidentky SR, hlavnej veliteľky Ozbrojených síl SR.

Bratislava 1. januára (TASR) - Vojaci Ozbrojených síl (OS) SR si v deň štátneho sviatku pripomenuli 30. výročie vzniku Slovenskej republiky vypálením 20 delostreleckých sálv z nábrežia Dunaja v Bratislave.

O vykonanie slávnostného aktu sa po dvoch rokoch opäť postarali delostrelci 21. samohybného delostreleckého oddielu generálmajora Alexandra Kordu z Michaloviec s použitím ťahaných húfnic 122 mm HD-30.

Tradičné vypálenie delostreleckých sálv vykonali na základe rozkazu prezidentky SR, hlavnej veliteľky Ozbrojených síl SR.

V polovici januára si slávnostným nástupom jednotiek v centre Bratislavy pripomenú príslušníci Ozbrojených síl SR aj 30. výročie svojho vzniku. Oslavy tohto výročia vyvrcholia počas Dňa ozbrojených síl v septembri.