Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Publicistika

Aká bude letná sezóna v Bratislave po koronavíruse?

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslav Košírer

V seriáli Články študentov Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity Cyrila a Metoda o koronavíruse ponúkame pohľad do regiónov sprostredkovaný nastupujúcou generáciou žurnalistov.

Bratislava 28. mája (Teraz.sk) – O necelý mesiac sa začína najteplejšie letné obdobie a s ním turistická sezóna, ktorá odštartuje prvým letným dňom. I keď sa vo viacerých častiach Slovenska, vrátane Bratislavy, môžeme tešiť prekvapujúco teplému počasiu už od marca. Uvoľnením zákazov ohľadom Covid-19, sa otvára množstvo ďalších podnikov v centre aj na okraji mesta.

V hlavnom meste je veľmi príjemná a lákavá najmä pešia zóna, kde môžu turisti ochutnať rozmanitú kuchyňu, kvalitnú kávu a pestrý výber zmrzlín. Nie nadarmo sa Bratislava považuje aj za mesto gastronómie.

Samozrejme, všetko v rámci opatrení, ktoré treba dodržiavať, ako v podnikoch a reštauráciách, tak aj na verejnosti. Viacerí hygienici odhadujú, že opatrenia budú čoraz benevolentnejšie a zákazy budú poľavovať. Pre turistov, okrem centra mesta môžu byť zaujímavé pamiatky, ako napríklad Bratislavský hrad a Slavín, ktoré sa nachádzajú neďaleko pešej zóny a sú pýchou Bratislavy. Priamo v centre je najvýznamnejší a najväčší kostol v Bratislave - Dóm svätého Martina.

Priaznivci prírody si prídu na svoje v okolitých mestských častiach. Najmä v Petržalke, ktorá má množstvo cyklotrás spojených s centrom, a po ktorých sa okrem nôh, bicykla a korčúľ, dá prepraviť aj na nových. Za poľahčujúcu okolnosť môžeme považovať to, že pri týchto športových aktivitách nemusíme mať nasadené rúško, ak sme v dostatočnej vzdialenosti od iných ľudí. Povolené sú aj podujatia do 100 osôb. Od dnes sú otvorené už v podstate skoro všetky podniky a služby, okrem fitnescentier, čo speje k lepšiemu naštartovaniu ekonomiky a prelomenia bariéry cestovania po celom Slovensku.