Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Publicistika

B.Kosnáč: Pápež nás vedie k tomu, aby sme nemysleli len sami na seba

Foto: teraz.sk

Hosťom Pavla Demeša v relácii CD Klub bol rímsko-katolícky kňaz Benjamín Kosnáč.

Bratislava 24. decembra (TASR TV) - „Audiencie u pápeža nám pripomínajú, že ľudia nemôžu žiť len akoby sami pre seba. Keď sa pápež prihovára jedincom, skupinkám ľudí alebo aj celému národu, tak nás vedie k tomu, aby sme mysleli na tých, ktorí sú znevýhodnení, marginalizovaní, ktorí sú chudobnejší. Nie každý vie pomôcť financiami, ale dá sa pomôcť dobrovoľníckou činnosťou, niekto skúsenosťami. Pápež často pripomína aj mladým, aby nezabudli na staršiu generáciu, spájali sa s ňou a brali si jej múdrosti, stará generácia zasa môže čerpať energiu a entuziazmus mladých ľudí,“ myslí si kňaz B. Kosnáč.



Ako hovorí B. Kosnáč, „ ak má ľudstvo prežiť do budúcnosti, musí sa naučiť, ako pravdivo si vyhodnotiť svoje zlyhania, vedieť sa za ne ospravedlniť, poprosiť o odpustenie a dúfať, že ten zranený človek nájde v sebe vnútornú silu a povie ´Odpúšťam ti´.

Pozrite si rozhovor s kňazom Benjamínom Kosnáčom, ktorý 19 rokov pôsobil ako duchovný pre slovenskú komunitu a po návrate slúži omše aj pre anglicky hovoriacich cudzincov na Slovensku.

Vypočujte si PODCAST