Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Publicistika

GRENDEL: Nastolenie spravodlivosti je na nás

Gábor Grendel, archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Keď sa tvorilo Programové vyhlásenie vlády, nikto nemohol tušiť, aká hlboká bude koronakríza a aké rôzne problémy so sebou prinesie, povedal v Tablet.tv Gábor Grendel (OĽaNO-NOVA-KÚ-Zmena zdola).

Bratislava 29 .septembra (Teraz.sk) - Keď sa tvorilo Programové vyhlásenie vlády, nikto nemohol tušiť, aká hlboká bude koronakríza a aké rôzne problémy so sebou prinesie. Našťastie je záväzok nastolenia spravodlivosti stále aktuálny a splniteľný napriek koronakríze, povedal v Tablet.tv Gábor Grendel ( OĽaNO-NOVA-KÚ-Zmena zdola).

"Som presvedčený o tom, že ak by po februárových voľbách pokračovala ďalšia vláda Smeru, tak by to skončilo. Smer bol po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej zatlačený do kúta, museli prebehnúť určité personálne zmeny aj v polícii a museli sa naštartovať vyšetrovacie procesy, ale som presvedčený o tom, že keby voľby dopadli inak, tak by sme dnes nevideli toľko úspešných zásahov, ako vidíme", povedal v diskusii na Tablet.tv Gábor Grendel.



Nastolenie spravodlivosti, bezpečnosti a skutočného právneho štátu tak, ako je to naformulované v programovom vyhlásení vlády, je plne v rukách štátu, tvrdí.

Niekedy sa podľa neho ozývajú aj ľudia, ktorí sami nie sú čistí." Sú to ľudia, ktorí sú informovaní o trestnej činnosti sudcov alebo prokurátorov, advokátov, sú povedzme odsúdení za rôzne trestné činy a majú informácie, ako ten korupčný systém v súdnictve fungoval, zrazu vidia, že sa oplatí ozvať sa a svedčiť. Väčšinou to nerobia z nezištných dôvodov, ale preto, aby za skutky, ktoré spáchali, dostali miernejší trest. Ale to je úplne v poriadku, povedal Grendel.

"Nechcel by som zovšeobecňovať, že celé súdnictvo je skorumpované, alebo, že všetci prokurátori sú rovnakí, všetci policajti. Ale vždy sa v systéme nájdu čierne ovce a platí, že ryba smrdí od hlavy" konštatoval Grendel.