Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Publicistika

KLUS: Pred 104 rokmi sa začala písať jedna z najúspešnejších etáp SR

Martin Klus v relácii CD Klub. Foto: TASR TV

Hosťom Pavla Demeša v relácii CD Klub bol bývalý štátny tajomník MZV a EZ SR Martin Klus.

Bratislava 28. októbra (TASR TV) - Hosťom Pavla Demeša v relácii CD Klub bol bývalý štátny tajomník MZV a EZ SR Martin Klus.

„Som hrdý na to, že som sa narodil v Československu a na to, že pred 104 rokmi sa začala písať jedna z najúspešnejších etáp v histórii tohto územia dnešnej Slovenskej republiky. Československo prekonalo svojou vtedajšou štruktúrou.. mnohé iné krajiny sveta a bola to aj ekonomicky úspešná krajina. Je veľká škoda, že to s ňou dopadlo tak, ako to dopadlo v roku 1938 a 1939,“ tvrdí na margo 104. výročia vzniku samostatného Československa bývalý štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Martin Klus.

Veľmi ma potešilo, keď som sa dozvedel, že Rastislav Káčer súhlasil s tým, že nastúpi na túto zložitú pozíciu ministra zahraničných vecí v takom zložitom čase, aký momentálne zažívame na Slovensku, myslí si M. Klus a dodáva: „Som rád, že v jeho osobe je tu istý prejav kontinuity toho, čo sme ako tím začali my a som veľmi rád, že vo všetkých hodnotových otázkach je tu absolútna zhoda.“

- Ako M. Klus hodnotí svoje 2,5-ročné pôsobenie v rezorte diplomacie?
- Ako M. Klus hodnotí kroky NATO, Európskej únie a slovenskej vlády počas vojnového konfliktu na Ukrajine?
- V akom stave je Slovensko 30 rokov po svojom osamostatnení?

Pozrite si reláciu CD Klub s Pavlom Demešom a jeho hosťom Martinom Klusom.