Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Publicistika

M. MAJER: Pre nás je strategicky dôležité, aby Rusko vojnu prehralo

Marian Majer v relácii CD Klub. Foto: TASR TV

Nevieme, čo táto situácia prinesie, my musíme byť pripravení pokračovať v tom, čo robíme - teda v podpore Ukrajiny nevojenským aj vojenským spôsobom, myslí si štátny tajomník rezortu obrany M. Majer.

Bratislava 18. októbra (TASR TV) - Hosťom Pavla Demeša v relácii CD Klub bol štátny tajomník Ministerstva obrany SR Marian Majer.

Vojna na Ukrajine sa zastavila v jej východnej časti, keďže ruská armáda nie je schopná uskutočniť premolovú pozemnú operáciu a v dôsledku tlaku a paniky sa Rusi utiekajú k nehumánnym bombardovaniam aj iných častí Ukrajiny. "Nevieme, čo táto situácia prinesie, my musíme byť pripravení pokračovať v tom, čo robíme - teda v podpore Ukrajiny nevojenským aj vojenským spôsobom," myslí si štátny tajomník Ministerstva obrany Marian Majer.

"Postup, ktorý zvolilo Slovensko a jeho spojenci, je správny, neznamená však zapojenie sa do konfliktu de jure. Je pochopiteľné, že Ruská federácia toto vo svojej komunikácii zneužíva a bude zneužívať... Pre nás je však dôležité, že Ukrajina tú podporu dostáva. Vojenská podpora prichádza z desiatok krajín sveta. Pre nás je boj Ukrajiny aj naším bojom a je pre nás aj strategicky dôležité, aby Rusko prehralo a aby sa konflikt skončil víťazstvom Ukrajiny a udržaním jej teritoriálnej integrity," zdôrazňuje M. Majer.

- Ako sa Slovensko včlenilo do systému východného krídla NATO počas agresie Ruska na Ukrajine?

- Ako USA vnímajú pokračovanie konfliktu na Ukrajine?

Pozrite si reláciu CD Klub, dozviete sa viac.