Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Publicistika

O ubytovanie V Trnave je menší záujem, ako minulé roky

Budmerice Foto: Nikola Pospíšilová

V seriáli Články študentov Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity Cyrila a Metoda o koronavíruse ponúkame pohľad do regiónov sprostredkovaný nastupujúcou generáciou žurnalistov.

Trnava 28. mája (Teraz.sk) - - Jednou z oblastí, ktorú najviac postihla koronakríza je práve cestovný ruch. Momentálne sa po zmiernení opatrení opäť začína rozbiehať. Hrady, múzeá a mnohé iné turistické atrakcie otvárajú brány svojim návštevníkom.

Celý proces otvárania však sprevádzajú opatrenia ako je nižší počet návštevníkov v pomere na metre štvorcové, dezinfekcia rúk či ochranné rúška, ktoré prekrývajú horné dýchacie cesty.

Svoje špecifiká musia dodržiavať i ubytovacie zariadenia. „O ubytovanie je výrazne menší záujem, ako sme zaznamenali počas minulých rokov. Ľudia rušia súkromné, ale i služobné cesty. Verím, že uvoľňovanie opatrení a zároveň i príjemné počasie budú motivovať ľudí k tomu, aby si nejakú dovolenku v rámci Slovenska predsa len užili,“ povedal prevádzkovateľ niekoľkých ubytovací zariadení Trnave Peter Lacko.

Zároveň podotkol, že pre hotely je veľkou výzvou poskytnúť svojim návštevníkom služby tak, aby nezaznamenali nijaký pokles kvality týchto služieb v súvislosti s dodržiavaním opatrení.

Ak sa predsa len rozhodnete počas leta navštíviť Trnavu, máme pár redakčných typov čo sa v okolí oplatí vidieť. Tieto výlety sa dajú absolvovať veľmi komfortne aj s menšími deťmi.

• V čase koronavírusu odporúčame najmä lesy. V okolí sa nachádza niekoľko nenáročných výstupov na vrchy v rámci Malých Karpát. Odporúčame najmä výstupy na čiernu skalu alebo Záruby z Jahodníka, kde sa nezdržuje veľa turistov, avšak prírodu v okolí sa naozaj oplatí vidieť. V tejto lokalite sa dá navštíviť napríklad aj Jaskyňa Driny

• Historické pamiatky, akými sú napríklad Katedrála Jána Krstiteľa, Mestská veža či Bazilika sv. Mikuláša. Príjemnou môže byť i prechádzka okolo mestských hradieb

• V okolí mesta sa nachádzajú i ďalšie pamiatky ako napríklad: Smolenický zámok, Hrad Červený Kameň, Kaštieľ Dolná Krupá či tiež Budmerický kaštieľ.