Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Publicistika

PIEŠŤANY: COVID-19 v Piešťanskom okrese

Na archívnej snímke prázdna kolonáda Napoleonských kúpeľov. Zo Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany odišli na konci marca aj poslední klienti. Foto: TASR - Martin Palkovič

V seriáli Články študentov Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity Cyrila a Metoda o koronavíruse ponúkame pohľad do regiónov sprostredkovaný nastupujúcou generáciou žurnalistov.

Pieštany 20. apríla (Teraz.sk) - Momentálne najaktuálnejšia a neutíchajúca téma nielen médií ale aj širokej verejnosti je nepochybne COVID-19. NCZI uvádza podľa doposiaľ testovaných vzoriek v piešťanskom okrese 14 pozitívnych obyvateľov na Corona vírus.

Mesto, ako aj okolité dediny prijali opatrenia, ktoré boli nariadené vládou Slovenskej republiky. Úrady spolu s obchodmi, poštami a inými maloobchodnými prevádzkami prijali bezpečnostné opatrenia, ktoré chránia nie len konzumentov ale aj pracovníkov prevádzok. Tieto opatrenia spočívajú v skrátenej otváracej dobe prevádzok, obmedzenom pohybe v prevádzkach, v aspoň dvojmetrových rozostupoch pri pokladniach a vymedzenom čase na nákupy pre osoby v dôchodkovom veku.

Ilustračná snímka
Foto: Matej Minčeff


Nariadenia vlády Slovenskej republiky obyvateľom, ktorí sú povinní nosiť na verejnosti rúška, pri vstupoch do otvorených maloobchodných prevádzok musia používať aj ochranu rúk v podobe ochranných rukavíc alebo dezinfikácie pokožky na rukách pomocou dezinfekčných prostriedkov.

Dopravná spoločnosť ARRIVA Trnava, a.s. obmedzila premávanie pre prímestskú dopravu ako aj MHD v Piešťanskom okrese. Naďalej platí v režime posilnená sobota a to až do odvolania.

Ilustračná snímka
Foto: Matej Minčeff


Spravodajský portál pravda.sk informoval o podvodníkoch, ktorí sa objavili spolu s príchodom Covid-19. Jedná sa o weby, ktoré ponúkajú zľavnené produkty nevyhnutné na ochranu a prevenciu proti vírusu. Tieto stránky po prijatí platby za tovar zostanú hluché a tovar neodošlú.

Spravodajský portál aktuality.sk informovali o dobrých obyvateľoch, ktorí v obci Banka pomáhajú nie len s výrobou ale aj distribúciou rúšok pre obyvateľov obce. Rúška môže vyrábať každá dobrá duša a o rozvoz sa postarajú dobrovoľní hasiči obce Banka.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu prijalo nariadenie prísneho zákazu návštev administratívnych priestorov. Od 12. marca 2020 až do odvolania. Zároveň 25. marca 2020 sa sprístupnila stránka www.ucimenadialku.sk, ktorá poslúži ako nástroj oficiálnej komunikácie.