Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Publicistika

Plavkyňa KATARÍNA LISTOPADOVÁ: Nechýbalo veľa a mohla mať po kariére

Slovenská plavkyňa Katarína Listopadová bola hosťom v štúdiu Tablet TV. Foto: Teraz.sk

Slovenská plavkyňa Katarína Listopadová patrí k najkrajším slovenským športovkyniam, no ako sama hovorí, najpodstatnejšie je to, akými výkonmi sa odprezentuje v bazéne.

Bratislava 28. decembra (Teraz.sk) – Keď sa chystala na tohtoročnú olympiádu v brazílskom Riu, renomované športové médiá z celého sveta informovali, že horúcu brazílsku pôdu ešte viac rozpáli práve kráska zo slovenských bazénov. Niet sa čo diviť, veď plavkyňa Katarína Listopadová patrí k najkrajším športovkyniam pod Tatrami a povedzme si na rovinu, rozhodne by sa nestratila ani vo svete modelingu. O tom, či ju niekedy lákal, ako sa spätne pozerá na svoje vystúpenia pod piatimi kruhmi, či ako vníma to, že ju plavecká verejnosť označuje za druhú Martinu Moravcovú, prezradila v televíznej debate v štúdiu Tablet TV.

Tí, ktorí sa tešili na Listopadovej prítomnosť v kanadskom Windsore, kde sa začiatkom decembra konali plavecké MS v krátkom bazéne, si museli nechať zájsť chuť. Naša najlepšia plavkyňa súčasnosti síce vo svojich disciplínach splnila štartové kritéria, no do zámoria necestovala z osobných dôvodov. „Po olympijských hrách v Riu som sa rozhodla zobrať si od pretekania a náročného cestovania menšiu pauzu. Zámer bol jasný, chcela som sa v pokoji venovať aj iným záležitostiam,“ v krátkosti vysvetlila Katarína Listopadová svoju absenciu na tohtoročnom svetovom šampionáte.

Pozrite si televíznu debatu s Katarínou Listopadovou:



Napriek tomu nás zaujímalo, čo je pravdy na tom, že v pomerne mladom veku chcela s aktívnym plávaním nadobro seknúť. Jej odpoveď nás mierne šokovala, pretože nechýbalo veľa a ako 23-ročná mohla mať naozaj po kariére. „Poviem to takto, plávanie mám skutočne rada, no nie vždy sa dostavia výsledky, ktoré si predstavujete a ktoré dokážu, koľko driny za nimi stojí. Tým pádom to nie je vždy motivujúce. Úprimne sa preto musím priznať, že som rozmýšľala aj nad tým, že po tohtoročnej olympiáde skončím. Napokon som všetko prehodnotila a rozhodla sa, že to ešte skúsim a ak bude v mojich silách, rada by som štartovala aj na ďalšej olympiáde. Zatiaľ teda nekončím,“ pokračovala sympatická Bratislavčanka.

V Riu sa jej nevedeli dočkať


Samotná olympiáda nevyšla Katke podľa predstáv, no jej fanúšikovia si pre zmenu prišli na svoje. Renomované športové média totiž už dávno pred jej príchodom do brazílskej metropoly informovali, že do Ria smeruje jedna z najkrajších športovkýň. Ako to vnímala? „Ja som najskôr vlastne ani nevedela, že nejaké takéto články uzreli svetlo sveta, no keďže mám založené konto na instagrame, kde mi deň čo deň pribúdali stovky a neskôr tisícky sledovateľov, začala som niečo šípiť. Následne mi poslala nejaký článok ohľadom toho mamina a potom som na internete našla ostatné sama. Ak mám byť úprimná, nebola som tým príliš nadšená, pretože to nie je to, čím sa chcem prezentovať, nie kvôli tomu robím šport. Na druhej strane som to brala ako súčasť všetkého, no nejakú extra pozornosť som tomu už nevenovala."

Listopadovej veľký vzor bola, pochopiteľne, jej krajanka a zároveň šesťnásobná najlepšia športovkyňa SR Martina Moravcová. Medzičasom sa jej podarilo prekonať niektoré jej rekordy, a tak nečudo, že práve k nej ju dnes prirovnávajú. „Objektívne treba povedať, že nie som ešte na takej úrovni, ako bola kedysi ona. Na to, aby som sa priblížila k jej výkonom a výsledkom, musím ešte tvrdo makať. Nepopieram však, že porovnávanie s ňou je veľmi príjemné, veď dlhé roky patrila k najlepším slovenským športovcom, ale ako som už povedala, čaká ma ešte kus práce, aby som sa jej ešte viac priblížila,“ dodala Katarína Listopadová.