Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Publicistika

TÝŽDENNÍK: Vyľudnená Bratislava, Čistý deň a rokovací poriadok

Kombo snímka Foto: TASR

To najlepšie zo tohtotýždňových správ Teraz.sk glosuje Juraj Hrabko.

Bratislava 18. septembra (Teraz.sk) – Tento týždeň rezonovali summit v Bratislave, udalosti v zariadení Čistý deň v Galante a rokovanie o návrhu novely zákona o rokovacom poriadku parlamentu.

Výber zo správ urobil šéfredaktor Teraz.sk Daniel Forgács, glosoval Juraj Hrabko.


Expert na politiku EÚ: Bratislavský summit bol krokom správnym smerom


Podľa politológa Richarda Youngsa, experta na zahraničnú politiku EÚ, rozhodnutia v EÚ je možné očakávať až po jarných prezidentských voľbách vo Francúzsku a parlamentných voľbách v Nemecku...viac TU.
JH: "Preložené do slovenského jazyka – dovtedy sa bude v EÚ iba kúriť a svietiť“.


Ilustračná snímka.
Foto: TASR/Pavol Remiaš


VIDEO: FICO: Diskusia o stave Európskej únie bola úprimná


Po skončení summitu krajín EÚ v Bratislave to vyhlásil na spoločnej tlačovej besede so šéfom EK J.C. Junckerom a predsedom Európskej rady D. Tuskom predseda vlády hostiteľskej krajiny R. Fico...viac TU.
JH: „Znie to síce pekne, ale úprimný politik je oxymoron – buď je politik alebo je úprimný“.

V Bratislave sa uskutočnilo neformálne stretnutie lídrov 27 krajín Európskej únie (EÚ). Hlavnou úlohou Bratislavského summitu je začať sebareflexiu EÚ a hľadať cestu, ako bude vyzerať Únia po odchode Veľkej Británie. Na snímke sprava predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, predseda Európskej rady Donald Tusk a predseda vlády SR Robert Fico počas tlačovej konferencie. V Bratislave dňa 16. septembra 2016. FOTO TASR - Michal Svítok *** Local Caption *** Neformálne stretnutie 27 hláv štátov a premiérov EÚ Bratislavský summit lídrov krajín EÚ lídri stretnutie predsedníctvo brexit Veľká Británia premiéri prezidenti
Foto: TASR AP


Kern označil po summite postoj Maďarska k utečencom za neprijateľný


Členovia EÚ totiž musia na seba preberať aj bremená, povedal Rakúsky kancelár Christian Kern pre stanicu ORF po tom, ako sa v Bratislave stretol s európskymi partnermi v rámci neformálneho summitu... viac TU.
JH: „Bude zaujímavé sledovať, čo bude hovoriť o pár týždňov - po referende o kvótach v Maďarsku“.

Rakúsko, Kern
Foto: TASR/AP


Šéf zariadenia Čistý deň si za tvrdeniami stojí, pred novinármi ušiel


Zariadenie si podľa Tománeka plánuje urobiť analýzu mediálnych výstupov a chystá sa vyvodiť konzekvencie...viac TU.
JH: „Plán riaditeľa je v poriadku, to, čo v poriadku nie je, bolo dianie v zariadení, ktoré vedie. Tak to aspoň vyplýva z návrhu na odňatie akreditácie“.

Na snímke resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante 13. septembra 2016.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Číž: Zmeniť rokovací poriadok treba iba kvôli niektorým jedincom


Číž odmietol vyhlásenia opozície, že novela je náhubkom pre opozíciu. „Už v súčasnosti máme platný paragraf, v ktorom je napísané, že plénum sa môže uzniesť na dĺžke rečníckeho času s tým, že to nemôže byť menej ako desať minút. Tak aký náhubok? Aké narušenie demokracie?" pýtal sa...viac TU.
JH: „To je presne to, čo sa v právnom štáte robiť nemá, meniť zákon kvôli jedincom“.

Na achívnej snímke zľava predseda NR SR Peter Pellegrini, podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková a podpredseda NR SR Miroslav Číž počas rokovania mimoriadnej, 61. schôdze parlamentu v Bratislave 11. februára 2016.
Foto: TASR - Štefan Puškáš


Herec Ľubo Gregor je vo vážnom stave, podrobil sa operácii srdca


Ľubo Gregor, ktorý vytvoril kľúčové postavy v komediálnom i vážnom repertoári, oslávil v júli 73 rokov. Známy slovenský herec musel podstúpiť operáciu srdca. Momentálne leží v v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave... viac TU.
JH: „Nedá sa inak, ako držať palce“.

Na snímke zľava herci Vlado Černý, Zita Fuková a Ľubo Gregor na tlačovej konferencii pred premiérou hry izraelského dramatika Hanocha Levina "Život je taký" v Divadle Astorka Korzo´90 v Bratislave 6. júna 2016.
Foto: TASR/Dano Veselský