Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regionálne a komunálne voľby 2022

B. Bober: Voľbami sa naša účasť na dianí v spoločnosti nekončí

Na snímke košický arcibiskup metropolita Bernard Bober, ktorý Konferenciu biskupov Slovenska (KBS) povedie najbližšie štyri roky, na plenárnom zasadnutí KBS v Badíne v okrese Banská Bystrica 11. októbra 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Zvoleným predsedom samosprávnych krajov, primátorom, starostom aj poslancom Bober zablahoželal.

Bratislava 31. októbra (TASR) - Voľbami sa účasť na dianí v spoločnosti nekončí, zvlášť nie pre kresťanov. Uviedol to predseda Konferencie biskupov Slovenska a košický arcibiskup metropolita Bernard Bober.

Zvoleným predsedom samosprávnych krajov, primátorom, starostom aj poslancom zablahoželal. Poďakoval aj všetkým, ktorí prišli v sobotu (29. 10.) k volebným urnám a prejavili záujem o rozvoj a nový impulz v smerovaní obcí, miest i krajov.

Bober pozval ľudí k modlitbe. "Za tých, ktorí sa rozhodli, že nás budú zastupovať na miestnej či krajskej úrovni. Vyprosujem im v mene slovenských biskupov požehnanie a svetlo Ducha Svätého, aby pri plnení svojich predvolebných sľubov a straníckych priorít pamätali na spoločné dobro," uviedol. Ponúka zároveň otvorenú ruku pre budúcu spoluprácu a dialóg cirkvi s jednotlivými poslancami, starostami, primátormi a predsedami samosprávnych krajov.