Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regionálne a komunálne voľby 2022

Blcháč obhájil primátorskú stoličku v Liptovskom Mikuláši o 57 hlasov

Na snímke Ján Blcháč. Foto: TASR Miroslava Mlynárová

Blcháč v Liptovskom Mikuláši zvíťazil s 4587 hlasmi (40,78 %). Za ním skončili Ján Laco s 4530 hlasmi (40,27 %).

Liptovský Mikuláš 30. októbra (TASR) – Funkciu primátora Liptovského Mikuláša v sobotňajších (29. 10.) komunálnych voľbách obhájil Ján Blcháč. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR. Úradujúci primátor vyhral nad protikandidátom Jánom Lacom s tesným náskokom 57 hlasov. Laco na sociálnej sieti avizoval, že chce dať znova prepočítať hlasy.

"Keď prehráte s niekým, kto bol lepší ako ste vy, treba skloniť hlavu a zagratulovať. Mrzelo by ma ale pri takto tesnom výsledku nepožiadať o prerátanie," uviedol Laco s tým, že chce takýmto spôsobom vyvrátiť pochybnosti. Argumentuje tým, že sa prvýkrát konali naraz dvoje voľby a sčítavanie hlasov z mesta bolo neskoro v noci. O prepočítanie hlasov ho podľa jeho slov požiadali viacerí ľudia.

Súčasný primátor v reakcii na výsledky volieb podotkol, že každý hlas je pre neho záväzok. "Tým, ktorí ma volili, môžem sľúbiť, že urobím všetko, aby ich hlas nebol márny a dokážem, že bol investovaný naozaj dobre. A tým, ktorí ma nevolili, odkazujem, že tu pre nich budem rovnako, ako pre kohokoľvek iného - bez rozdielu," dodal.

Blcháč v Liptovskom Mikuláši zvíťazil s 4587 hlasmi (40,78 %). Za ním skončili Ján Laco s 4530 hlasmi (40,27 %), Lucia Cukerová s 1070 hlasmi (9,51 %) a Tomáš Martaus s 1060 hlasmi (9,42 %).