Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regionálne a komunálne voľby 2022

Svoje posty obhájilo 11 starostov bratislavských mestských častí

Na archívnej snímke starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Martin Chren. Foto: TASR - Pavol Zachar

Nových starostov budú mať aj v ďalších dvoch mestských častiach, kde však doterajší šéfovia miestnych samospráv nekandidovali.

Bratislava 29. októbra (TASR) – Väčšina starostov bratislavských mestských častí, ktorí sa opätovne uchádzali o priazeň voličov v spojených samosprávnych voľbách, obhájila svoje posty. Funkciu si udržalo 11 z nich, štyria doterajší šéfovia miestnych samospráv končia. Zvyšné dve mestské časti budú mať nových starostov, keďže tí doterajší už nekandidovali. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Na svojom poste zostáva Ján Hrčka (Petržalka), Martin Chren (Ružinov), Dana Čahojová (Karlova Ves), Martin Zaťovič (Dúbravka) i Michal Drotován (Rača). Vo funkcii zotrvá aj Michal Vlček (Vajnory), Dárius Krajčír (Devínska Nová Ves), Jozef Krúpa (Záhorská Bystrica) a Gabriela Ferenčáková (Čunovo). Starostom Vrakune bude aj naďalej Martin Kuruc a starostom Jaroviec Jozef Uhler, ktorí nemali žiadnych protikandidátov.

V štyroch mestských častiach kandidujúci súčasní starostovia svoje posty neobhájili. Stalo sa tak v Starom Meste, kde Zuzanu Aufrichtovú nahradí Matej Vagač. V Podunajských Biskupiciach prevezme funkciu od Zoltána Péka Roman Lamoš. V Lamači končí Lukáč Baňacký, starostom bude Igor Polakovič. V Rusovciach nahradí Luciu Tulekovú Henčelovú Radovan Jenčík.

Nových starostov budú mať aj v ďalších dvoch mestských častiach, kde však doterajší šéfovia miestnych samospráv nekandidovali. Nové Mesto tak povedie Matúš Čupka a novou starostkou Devína bude Jana Jakubkovič.