Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regionálne a komunálne voľby 2022

V bratislavskom Starom Meste bude sľub poslanca skladať i R. Števčík

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Miestne zastupiteľstvo Starého Mesta ovládnu v nasledujúcom volebnom období poslanci z koalície Team Bratislava a PS. V 25-člennom poslaneckom zbore má za ňu sedieť 24 kandidátov.

Bratislava 14. novembra (TASR) – V bratislavskom Starom Meste bude na novembrovom ustanovujúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva skladať poslanecký sľub aj niekdajší starosta mestskej časti Radoslav Števčík. Do funkcie miestneho poslanca na najbližšie štyri roky nastúpi ako náhradník za Mateja Vagača. Ten sa mandátu poslanca vzdal, keď je novozvoleným starostom Starého Mesta.

Oznámenie o zániku mandátu miestneho poslanca a nástupe jeho náhradníka zverejnila mestská časť na svojom webe. Podľa zákona o podmienkach výkonu volebného práva na uvoľnený mandát poslanca v danom volebnom obvode nastupuje ako náhradník kandidát, ktorý v ňom získal najväčší počet platných hlasov. Ním je práve Števčík (Starostovia a nezávislí kandidáti).

"Mandát poslanca som formálne prijal,"
napísal na sociálnej sieti. Prisľúbil, že k výkonu poslaneckého mandátu bude pristupovať zodpovedne voči Staromešťanom. Deklaruje tiež konštruktívny prístup k riešeniu problémov, ktoré bude musieť miestna samospráva riešiť.

Miestne zastupiteľstvo Starého Mesta ovládnu v nasledujúcom volebnom období poslanci z koalície Team Bratislava a PS. V 25-člennom poslaneckom zbore má za ňu sedieť 24 kandidátov. Za rovnakú koalíciu kandidoval aj Vagač, ktorého Staromešťania zvolili za starostu. Vo vedení mestskej časti nahradí doterajšiu starostku Zuzanu Aufrichtovú.

Ustanovujúce zastupiteľstvo Starého Mesta pre volebné obdobie 2022 – 2026 by sa malo konať 28. novembra.