Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regionálne a komunálne voľby 2022

N. Demeterová sa vzdala kandidatúry na primátorku Rimavskej Soboty

Rimavská Sobota, foto z archívu. Foto: EASYFOTO TASR - Karin Ošvárthová

Po odstúpení Demeterovej zostávajú v Rimavskej Sobote piati kandidáti na primátora.

Rimavská Sobota 17. októbra (TASR) – Kandidátka na primátorku Rimavskej Soboty Nadežda Demeterová sa vzdala kandidatúry v prospech kandidáta Jaroslava Bagačku. Informovali o tom v pondelok na spoločnej tlačovej konferencii.

Ako uviedla Demeterová, na primátorku mesta nekandidovala pre naplnenie osobných ambícií, jej cieľom bolo priniesť do mesta pokoj, poriadok a spoluprácu. "Nie je čas na trieštenie hlasov, preto je potrebné dať svoj hlas najsilnejšiemu z kandidátov," povedala s tým, že vo voľbách podporí práve Bagačku. Demeterová išla do volieb za stranu OKS, Bagačka kandiduje s podporou strán KDH, OĽANO, SaS, Za ľudí, Spolu a PS.

Bagačka označil blížiace sa komunálne voľby pre Rimavskú Sobotu za mimoriadne dôležité až prelomové. "Čo silne rezonuje vo verejnosti je potreba novej politickej kultúry, víťazstvo slušnosti a etiky," skonštatoval Bagačka.

Po odstúpení Demeterovej zostávajú v Rimavskej Sobote piati kandidáti na primátora. Okrem Bagačku kandidujú Ivan Hazucha za koalíciu Smer-SD, Republika a Hlas-SD, Csaba Horváth za stranu Princíp a nezávislí kandidáti Zsolt Lajka a súčasný primátor Jozef Šimko.

Voľby do orgánov samosprávy obcí a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia 29. októbra. Volebná kampaň sa začala 10. júna a skončí sa 48 hodín pred dňom volieb.