Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regionálne a komunálne voľby 2022

Námestníkmi primátora budú naďalej M. Gibóda a L. Gurbáľová

Na snímke kandidát na primátora Košíc Jaroslav Polaček počas volebnej noci v Košiciach 30. októbra 2022. Foto: TASR - František Iván

Poslanci si zvolili aj členov mestskej rady, súčasťou rokovania je zriadenie komisií MsZ a voľba ich členov a predsedov.

Košice 11. novembra (TASR) – Námestníkmi košického primátora budú aj naďalej Marcel Gibóda a Lucia Gurbáľová. Primátor Jaroslav Polaček, ktorý post obhájil v októbrových voľbách, ich opätovne poveril touto funkciou. Informoval o tom na piatkovom ustanovujúcom zasadaní Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Košiciach.

Na rokovaní došlo aj k oznámeniu o vytvorení dvoch poslaneckých klubov. Jeden má názov Košický klub a tvorí ho 12 členov. Medzi nimi sú Iveta Adamčíková, Dominik Babušík, Marek Fedoročko, Marián Horenský, Matej Kundrát, Ladislav Lörinc, Roman Matoušek, Vladimír Saxa, Zuzana Slivenská, Martin Seman, Róbert Schwarcz a Erik Weiss. Informoval o tom poslanec Lörinc.

Ďalší klub sa volá Starostovia a nezávislí kandidáti a má desať členov. Jeho predsedníčka Lenka Kovečevičová oznámila, že v klube sú okrem nej Jozef Andrejčák, Lucia Iľaščíková, Marek Kandráč, Michal Krcho, Igor Petrovčik, Jozef Karabin, Viliam Knap, Anna Súkeníková a Miroslav Špak.

Poslanci si zvolili aj členov mestskej rady, súčasťou rokovania je zriadenie komisií MsZ a voľba ich členov a predsedov.