Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regionálne a komunálne voľby 2022

Nový primátor Bánoviec nad Bebravou sa chce zamerať na rozvoj mesta

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Budúci primátor sa chce v budúcom volebnom období podľa svojich slov zamerať na otázku bytov, ďalšiu výstavbu i priniesť väčšie možnosti vyžitia pre obyvateľov.

Bánovce nad Bebravou 30. októbra (TASR) - Novozvolený primátor Bánoviec nad Bebravou Róbert Gašparík (Hlas-SD, Smer-SD) chce pripraviť mesto na ťažké časy aj v súvislosti s energetickou krízou, zamerať sa však chce i na jeho rozvoj. Uviedol to v nedeľu pre TASR v reakcii na výsledky sobotných (29. 10.) komunálnych volieb.

"Výsledok volieb prijímam s pokorou, určite ho beriem ako záväzok. Momentálna doba je ťažká, ako sa hovorí, teraz budeme skôr iba svietiť a kúriť. Keď však toto prekonáme, budeme sa orientovať na plány, ktoré sú, aby sa mesto posunulo ďalej," skonštatoval Gašparík.

Budúci primátor sa chce v budúcom volebnom období podľa svojich slov zamerať na otázku bytov, ďalšiu výstavbu i priniesť väčšie možnosti vyžitia pre obyvateľov. V Bánovciach nad Bebravou podľa Gašparíka chýba aj domov sociálnych služieb, jediný, ktorý v meste je, spravuje Trenčiansky samosprávny kraj, preto sa chce zamerať aj na výstavbu mestského. "To budú určite naše priority," podotkol.

Podnikateľ Gašparík uspel spomedzi siedmich kandidátov na post primátora. Vo voľbách získal 31,70 percenta všetkých odovzdaných platných hlasov. Volebná účasť v Bánovciach nad Bebravou dosiahla 40,23 percenta.