Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regionálne a komunálne voľby 2022

Bratislavský kraj má iba primátorov, v čele obcí bude 20 starostiek

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Najväčší podiel medzi starostami majú ženy v obciach okresu Senec, budú viesť desať samospráv, celkový podiel žien na čele obcí a miest v okrese je na úrovni 34 percent.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Ani v ďalšom štvorročnom období nebude v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) na poste šéfa mestskej samosprávy žena. V Bratislave, Malackách a Modre vôbec nekandidovali, v Pezinku, Stupave, Svätom Jure a Senci neuspeli. Mandát získalo 20 uchádzačiek o post starostky v obciach BSK, resp. mestských častiach hlavného mesta. Vyplýva to z definitívnych výsledkov sobotňajších (29.10.) spojených volieb, zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR.

Najväčší podiel medzi starostami majú ženy v obciach okresu Senec, budú viesť desať samospráv, celkový podiel žien na čele obcí a miest v okrese je na úrovni 34 percent. V okrese Pezinok, Malacky i hlavnom meste Bratislava majú ženy, šéfujúce samosprávam, menšie ako 20-percentné zastúpenie. V Bratislave a v okrese Pezinok budú tri starostky, v okrese Malacky štyri.