Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regionálne a komunálne voľby 2022

Väčšinu v mestskom zastupiteľstve v Dolnom Kubíne budú mať nezávislí

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

V tohtoročných komunálnych voľbách získal najvyšší počet hlasov kandidát za KDH a súčasný viceprimátor Matúš Lakoštík z volebného obvodu číslo 5.

Dolný Kubín 1. novembra (TASR) – Väčšinu v 19-člennom mestskom zastupiteľstve v Dolnom Kubíne budú mať poslanci, ktorí kandidovali ako nezávislí. Obsadia deväť poslaneckých kresiel. TASR o tom informoval Martin Buzna z kancelárie primátora.

Doplnil, že šesť kresiel obsadia kandidáti za KDH, dve získala SaS a po jednom mandáte budú mať Občianska konzervatívna strana a Starostovia a nezávislí kandidáti.

V tohtoročných komunálnych voľbách získal najvyšší počet hlasov kandidát za KDH a súčasný viceprimátor Matúš Lakoštík z volebného obvodu číslo 5. "V Dolnom Kubíne bol v týchto voľbách rekordne najnižší záujem o kandidatúru na primátora, ale aj poslancov," zhodnotil Buzna.

Podľa slov zapisovateľky mestskej volebnej komisie v Dolnom Kubíne Jany Hankovej voliči odovzdali vo všetkých volebných okrskoch celkom 6058 obálok. Tie obsahovali 5840 platných hlasovacích lístkov pre voľby do mestského zastupiteľstva a 5876 pre voľby primátora.