Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regionálne a komunálne voľby 2022 -Košice

R. Trnka očakáva volebné víťazstvo, kampaň bola náročná

Na archívnej snímke Rastislav Trnka. Foto: TASR/František Iván

Verí, že z kampane vyjde napokon úspešne. Uviedol, že jeho kolegovia z volebného tímu si na víťazstvo podávali stávky.

Košice 29. októbra (TASR) – Predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka (KDH, Aliancia, Starostovia a Nezávislí kandidáti, Šanca, DS) verí, že z volebného súboja vyjde víťazne. Kampaň na obhajobu postu bola pritom podľa neho omnoho náročnejšia ako v minulých voľbách, do ktorej vstupoval z opozície.

"Musím povedať, že je to oveľa náročnejšia kampaň, keďže popritom všetkom, čo musíte robiť, ešte aj kampaňujete. Samozrejme, súperi majú plno nábojov, pretože hocičo sa dá otočiť proti vám. Takže po tejto stránke to bolo náročnejšie, niekoľkonásobne náročnejšie na tlaky, nervy a čas," povedal.

Verí, že z kampane vyjde napokon úspešne. Uviedol, že jeho kolegovia z volebného tímu si na víťazstvo podávali stávky. "Tak verím, že im to vyjde," skonštatoval. Na výsledky volieb čaká spolu s manželkou a spolupracovníkmi v jednom z košických hotelov.

Okrem Trnku kandidovali na predsedu KSK za politické subjekty aj Juraj Ďurove (Socialisti.sk), Ivan Hriczko (Slovenská iniciatíva menšín), Tomáš Janco (Republika), Džemal Kodrazi (Princíp), Stanislav Mizík (ĽSNS), Erik Ňarjaš (OĽANO, Za ľudí, Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska, Nova, Kresťanská únia), Róbert Suja (Hlas–SD) a Viliam Zahorčák (Smer–SD, Sme rodina, SNS, Život-NS, Strana moderného Slovenska, Národná koalícia/Nezávislí kandidáti). Ako nezávislí kandidovali Juraj Sinay, Monika Sofiya Soročinová a Vladislav Stanko.