Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Muž z Nižnej Pisanej našiel pri koryte rieky muníciu

Na snímke nájdená munícia. Foto: FB: Polícia Slovenskej republiky

Polícia upozorňuje verejnosť, že pri náleze akéhokoľvek predmetu, ktorý pripomína muníciu alebo by mohol byť jej súčasťou, s ním nemá za žiadnych okolností manipulovať.

Svidník 1. marca (TASR) - Nález neznámej munície pri koryte potoka Kapišovka v lese medzi obcami Nižná a Vyšná Pisaná oznámil v utorok (28. 2.) popoludní na policajnú linku 35-ročný muž z Nižnej Pisanej. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Na miesto bol privolaný krajský pyrotechnik, ktorý po obhliadnutí nálezu určil, že ide o muníciu z druhej svetovej vojny a to konkrétne o dva 75-milimetrové delostrelecké granáty. Pyrotechnik muníciu za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení prevzal k zneškodneniu," uviedla Ligdayová.

Polícia upozorňuje verejnosť, že pri náleze akéhokoľvek predmetu, ktorý pripomína muníciu alebo by mohol byť jej súčasťou, s ním nemá za žiadnych okolností manipulovať. Nájdené munície napriek ich veku sú stále vo väčšine prípadov plne funkčné.