Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na 6. ročníku zdravotníckej konferencie sa zišlo vyše 700 zdravotníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jana Holubčíková

Prednášky boli zamerané na poskytovanie zdravotnej starostlivosti, jej kvalitu a pochybenia, na prevenciu vzniku škody a bezpečnú komunikáciu.

Komárno 25. septembra (TASR) - Témou 6. ročníka zdravotníckej konferencie s medzinárodnou účasťou, ktorá sa konala v dňoch 21. a 22. septembra v komárňanskej nemocnici, bola bezpečnosť pacienta a zdravotníckeho pracovníka. Ako TASR informovala Alžbeta Sivá, tlačová hovorkyňa spoločnosti Agel SK, ktorá Všeobecnú nemocnicu v Komárne manažérsky riadi, na tejto vzdelávacej konferencii, ktorá patrí k najväčším a najvýznamnejším na Slovensku, sa zúčastnilo viac ako 700 zdravotníkov.

Účastníci konferencie sa mohli zúčastniť na takmer 30 odborných prednáškach rozdelených do štyroch tematických odborných blokov. Na programe boli prednášky o kvalite v zdravotníctve, vývoji nových vakcín proti nozokomiálnym patogénom, prednášky zamerané na infekcie a spojené s poskytovaním zdravotnej starostlivosti, kvalitu a pochybenia pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, prevenciu vzniku škody a bezpečnú komunikáciu pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, uviedla Sivá.

"V tomto roku sme sa po prvý raz rozhodli pre dvojdňový program, ktorý svojím rozsahom umožní prednášajúcim hlbšie preniknúť do tém jednotlivých prednášok a rozšíriť odborný záber konferencie," dodala garantka konferencie Zlatica Halmová.