Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

AGRESÍVNY RODIČ: Na urgentnom príjme NÚDCH napadli záchranára

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Útok sa riešil aj s políciou.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Na oddelení urgentného príjmu (OUP) v Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH) vo štvrtok (1. 12.) napadli záchranára. Útok sa riešil aj s políciou. TASR o tom informovala hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická.

"V NÚDCH, žiaľ, sledujeme stupňujúcu sa agresivitu zo strany návštevníkov nemocnice," skonštatovala. Pri štvrtkovom útoku podľa nej strhli záchranárovi respirátor a udreli ho do tváre.

Na OUP sa majú zdravotníci s agresívnym správaním stretávať pravidelne. "Chcem ubezpečiť všetkých rodičov, že pre nás je každé dieťa dôležité a rovnako dôležité je, aby každé dieťa na urgentnom príjme dostalo zdravotnú starostlivosť včas, bez omeškania," priblížil riaditeľ NÚDCH Peter Bartoň.

Každý pacient preto podľa neho prechádza triedením, pri ktorom sa identifikujú rizikové stavy s vysokou prioritou. "Každé dieťa prechádza triediacim pracoviskom, kde sa určí naliehavosť ošetrenia. Prosíme preto rodičov, aby zdravotníkom dôverovali a rešpektovali ich inštrukcie. Násilie v týchto situáciách rozhodne nikomu nepomôže, ani rodičom a ani zdravotníkom," dodal.