Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Aj tento rok môžu ľudia darovať znevýhodneným deťom knihu

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Okrem kníh je tento rok možné darovať aj špeciálne darčeky, po ktorých deti túžia.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Komunitná nadácia Bratislava (KNB) už po desiaty raz dáva možnosť podarovať knižku deťom z krízových a nízkoprahových centier a zo sociálne znevýhodnených rodín. Návštevníci štyroch bratislavských kníhkupectiev môžu kúpiť detské knihy ozdobené farebnými štítkami s menami detí, pre ktorých sú určené.

Takýmto nevšedným spôsobom je možné knihy darovať do 21. decembra v kníhkupectvách Artforum na Kozej ulici a Panta Rhei v Auparku, Polus City Center a na Poštovej ulici. "O včasné a správne doručenie kníh malým čitateľkám a čitateľom sa starajú ľudia z nadácie," uviedla Daniela Danihelová z KNB. "Od roku 2003 sa nám vďaka mnohým štedrým ľuďom podarilo doručiť znevýhodneným deťom už 4436 knižiek," dodala.

Okrem kníh je tento rok možné darovať aj špeciálne darčeky, po ktorých deti túžia. "V rámci tohto projektu pod názvom Ďakujeme za Vianoce, ktorý realizujeme v spolupráci s Nadáciou Tesco, nájdu ľudia v predajni Tesco Extra v Petržalke darčeky označené nálepkou s menom konkrétneho dieťaťa," informovala Danihelová.

Zakúpené darčeky potešia bratislavské deti z Centra Nádej, z krízových centier Dúha, Maják Nádeje, Brána do života a Krízového centra na Budatínskej ulici. Darčeky poputujú aj k deťom do ubytovne Kopčany, v nízkoprahových centrách Mixklub, Mládež ulice, Ichtys a Kaspian. Využijú ich aj organizácie Úsmev ako dar, UNICEF (Centrum výchovy k rodičovským zručnostiam CESTA a Linka detskej istoty) a Želaj si, ktorá obdaruje deti tráviace vianočné sviatky v nemocniciach.