Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Ak vydrží počasie, v Banskej Bystrici sa bude bežkovať a korčuľovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Už to dlho nepotrvá a bežkárska sezóna začne aj na okruhu okolo jazera, tvrdí mestská spoločnosť ZAaRES.

Banská Bystrica 11. januára (TASR) – Plážové kúpalisko v centre Banskej Bystrice sa tradične v tomto čase mení na areál zimných športov. Mestské Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) v pondelok (10. 1.) večer previezli ratrak, ktorý pre bežkárov upravoval trate na Králikoch, aby od utorňajšieho rána začal s úpravou bežeckého okruhu na pláži. Informoval o tom ZAaRES na sociálnej sieti a tiež banskobystrický primátor Ján Nosko.

„Beží zasnežovanie posledného úseku popri starom bazéne, ktorým sa okruh konečne podarí kompletne zasnežiť. Už to dlho nepotrvá a bežkárska sezóna začne aj na okruhu okolo jazera. Dúfajme, že nám zima, a teda najmä počasie, dopraje využiť toto miesto v centre mesta,“ tvrdí mestská spoločnosť s tým, že ak predpoveď počasia bude pre zimné športy priaznivá, už koncom tohto týždňa by sa mohlo na pláži bežkovať i korčuľovať.

ZAaRES v pondelok upozornil, že zatiaľ je areál kúpaliska vrátane jazera, ktoré slúži v zime na korčuľovanie, uzatvorený. Ľad totiž stále nedosiahol potrebnú hrúbku, aby ho mohli sprístupniť pre verejnosť.