Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Akcia Bažant odhalila vyše 100.000 nelegálnych cigariet

Príslušníci Finančnej správy (FS) SR v rámci akcie Bažant odhalili viac ako 100.000 cigariet bez platnej kontrolnej známky. Foto: TASR - Finančná správa SR

Správcovi dane tak podľa hovorkyne Finančnej správy SR vznikla škoda vo výške 12.290 eur.

Bratislava/Vranov nad Topľou 22. apríla (TASR) – Príslušníci Finančnej správy (FS) SR v rámci akcie Bažant odhalili viac ako 100.000 cigariet bez platnej kontrolnej známky a zadržali aj peňažnú hotovosť vo výške 90.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa FS SR Martina Rybanská s tým, že akciu zrealizoval Kriminálny úrad finančnej správy vo Vranove nad Topľou.

„Na východe Slovenska tento týždeň lietali z okna peniaze. Páchateľ sa ich pokúsil ukryť pred zásahom kriminalistov finančnej správy. V plastovej nádobe vyhodil 90.000 eur z okna, avšak neúspešne. Príslušníci finančnej správy ich zadržali,“ priblížila Rybanská. Keďže páchateľ podľa jej slov nevedel pri domovej prehliadke preukázať pôvod a spôsob ich nadobudnutia, vzniklo podozrenie, že pochádzajú z trestnej činnosti.

Príslušníci Finančnej správy (FS) SR v rámci akcie Bažant odhalili viac ako 100.000 cigariet bez platnej kontrolnej známky a zadržali aj peňažnú hotovosť vo výške 90.000 eur.
Foto: TASR - Finančná správa SR


Hovorkyňa ďalej ozrejmila, že ozbrojení príslušníci finančnej správy v rámci akcie Bažant odhalili aj nelegálne prechovávanie cigariet troch značiek v celkovom množstve 101.140 kusov bez označenia platnou kontrolnou známkou. „Tým vznikla správcovi dane škoda vo výške 12.290 eur. Po vykonaní domovej prehliadky a neodkladných úkonov bol prípad odovzdaný vyšetrovateľovi finančnej správy z dôvodu vecnej príslušnosti,“ dodala.