Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Akvaristika a maľovanie spojili na výstave v Žiline 40 umelcov

Na snímke umelecko - akvaristická výstava pod názvom Aquarium Art 9. januára 2023 v Žiline. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Výstava Aquarium Art potrvá v žilinskej akvaristike do konca januára.

Žilina 9. januára (TASR) – Akvaristika a maľovanie spojili 40 slovenských a českých umelcov, ktorí na výstave Aquarium Art v Žiline prezentujú viac ako 80 diel.

Podľa hlavného organizátora výstavy Ondreja Svobodu sa pôvodný nápad nechať si namaľovať obraz rozvinul do nečakanej podoby. "Výstavu sme zorganizovali za necelé tri mesiace. Spojili sme akvaristov, začínajúcich aj skúsenejších umelcov a firmy, ktoré nám pomohli. Špeciálny priestor sme venovali nadácii Anjelské krídla a Základnej umeleckej škole v Bytči. Každý vnímame akvaristiku možno troška inak a pohľad umelcov na svet akvaristiky a život pod vodnou hladinou je tiež veľmi zaujímavý," povedal Svoboda.

Na snímke umelecko - akvaristická výstava pod názvom Aquarium Art 9. januára 2023 v Žiline.
Foto: TASR - Erika Ďurčová


Štyri obrazy na výstave prezentuje Ján Janík. "Odmala ma baví príroda a som aj akvarista. Keď som zazrel možnosť, že sa môžu prihlásiť aj neznámi umelci, využil som ju. Chcel som prispieť, keďže akvaristiku aj umenie mám rád. Obrazy som vytvoril rôznymi technikami – jeden farebnými pastelkami, ďalšie sú kombinovanou technikou -akvarel a fixy. Na obrazoch som stvárnil ryby, ktoré obdivujem, niekedy som ich chcel mať, ale nikdy som ich nemal," priblížil.



Výstava Aquarium Art potrvá v žilinskej akvaristike do konca januára.