Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Amatérske kapely budú opäť súťažiť v Rockovom košickom kolotoči

Ilustračné foto Foto: beyonce-tour.photoshelter.com

Do finále vyberie dve najlepšie skupiny odborná porota a jednu diváci počas predkôl súťaže.

Košice 31. marca (TASR) – Súťažná prehliadka Rockový košický kolotoč - ROKOKO je aj tento rok určená pre neprofesionálne hudobné skupiny z Košíc a blízkeho okolia. Finále 16. ročníka súťaže 2. mája bude súčasťou osláv Dňa mesta Košice 2014 a stretnú sa v ňom vybrané tri najlepšie kapely. Informoval o tom košický magistrát.

Víťazovi mesto umožní celodenné nahrávanie v profesionálnom štúdiu. Prihlásiť sa môžu skupiny, ktoré sa venujú hudobným žánrom rock, pop, džez a blues, bez obmedzenia vekovej hranice.

"Súťaž si už svojou kvalitou a zameraním získala mnohých fanúšikov z radov Košičanov, ale predovšetkým medzi muzikantmi sa stala veľmi populárnou," zhodnotila uplynulé ročníky vedúca referátu marketingu, kultúry a styku so zahraničím košického magistrátu Andrea Horváthová. "Sme veľmi zvedaví a už vopred sa tešíme na to, koľko a akých hudobných telies sa do súťaže prihlási, čo zaujímavé zo svojej produkcie si pripravia pre nás i obyvateľov mesta a čím pekným nás prekvapia," dodala.

Do finále vyberie dve najlepšie skupiny odborná porota a jednu diváci počas predkôl súťaže. Finalisti sa predstavia 2. mája od 18.00 h na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne.

Prihláška kapely musí obsahovať názov a sídlo jej pôsobenia, zloženie hudobných nástrojov, ako aj emailový a telefonický kontakt na vedúceho alebo manažéra skupiny. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 10. apríla na emailových adresách: richard.herrgott@kosice.sk a ozvictorias@gmail.com a telefónnych číslach: 055/ 6419 160 a 0905 486 479.