Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Americký veľvyslanec A. Sterling diskutoval so študentmi o politike

Na snímke americký veľvyslanec v SR Adam Sterling počas besedy so študentmi Evanjelického gymnázia Tisovec v okrese Rimavská Sobota dňa 8. februára 2017. Foto: TASR/Branislav Caban

Zúčastnilo sa jej približne sto žiakov 4. a 5. ročníka tejto školy.

Tisovec 8. februára (TASR) – Na americkú politiku bola zameraná prednáška a následná diskusia veľvyslanca Spojených štátov amerických na Slovensku Adama Sterlinga so študentmi bilingválneho Evanjelického gymnázia v Tisovci (EGT) v Rimavskosobotskom okrese. Zúčastnilo sa jej približne sto žiakov 4. a 5. ročníka tejto školy.

„Rozprával som sa so študentmi o tom, aký je proces prechodného obdobia v našej vláde vo Washingtone, nakoľko máme posledných pár týždňov nového prezidenta. Vysvetľoval som im tiež, čo to znamená pre našu vládu a čo by mali študenti očakávať počas nadchádzajúcich mesiacov,“ uviedol pre TASR s tým, že by chcel naďalej cestovať po Slovensku a stretávať sa s mladými ľuďmi.

„Adam Sterling je už tretím úradujúcim veľvyslancom, ktorý navštívil našu školu. Prvá takáto návšteva bola u nás v roku 2003 a druhá v roku 2005,“ priblížila riaditeľka EGT Helena Pašiaková. Dodala, že veľvyslanca, ako aj ďalších hostí, si v tomto období pozývajú z dôvodu 25. výročia založenia EGT, ktoré pripadlo na aktuálny školský rok.