Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Amfiteáter v Humennom vo štvrtok ožije rómskou kultúrou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Opatrenia v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou majú organizátori zabezpečené.

Humenné 27. augusta (TASR) – Päťhodinový program prezentujúci klasickú i súčasnú rómsku kultúru čaká vo štvrtok popoludní na návštevníkov mestského amfiteátra v Humennom. Ako sa pre TASR vyjadril organizátor podujatia s názvom Gipsy Angels Fest Peter Kudráč z občianskeho združenia (OZ) Róm Podskalky, podujatie by rád prezentoval ako nultý ročník pravidelného festivalu.

"Na festivale sa predstaví 12 zoskupení vrátane troch tanečných súborov. V programe nebude chýbať rómska ľudová hudba, ale ani rómsky moderný pop. Vybrali sme si aj klasickú gitarovú hudbu, s ktorou vystúpi Duo Farsa, lákadlom bude i Šani Sassi Band a čerešničkou na torte by mal byť Ondrej Ferko a Ondra Gizman," predstavil účinkujúcich s tým, že spolu s realizačným tímom bude na festivale spolupracovať 90 ľudí. Ako Kudráč doplnil, priestor na pódiu dostanú aj menej známe rómske zoskupenia a tiež mládež z miestneho tanečného zoskupenia Gipsy Angels. Sprievodným programom podujatia je výstava starých rodinných fotografií Čirlatuno dživipen.

Opatrenia v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou majú organizátori podľa Kudráčových slov zabezpečené.

Podujatie v Humennom realizuje OZ Róm Podskalky s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín Kult Minor.